The Botanist

Islay Dry Gin

Proizvodi se u Bruichladdich destileriji na otoku Islay u Škotskoj, jednoj od vodećih viski destilerija na svijetu. Islay Dry Gin kako i piše na boci je hommage činjenici da je ovo pravi teritorijalni džin, u kojemu glavne uloge igraju upravo divlje samonikle biljke autohtone za područje otoka Islay.

Osim 9 standardnih botanika koje se redestiliraju klasičnom metodom, The Botanist sadrži još 22 samonikle autohtone biljke sa otoka Islay koje se infuziraju parom u procesu destilacije što mu daje unikatan aromatski profil koji se slaže sa svim svježim okusima. U izuzetno sporoj i nježnoj destilaciji koristi se rijedak Lomond kotao kojih je ostalo samo nekoliko na svijetu.

Odaberite proizvod

The-Botanist

The Botanist

  1. Opis

The Botanicals koristi u proizvodnji devet klasičnih sastojaka za gin, plus 22 divlje izvorne biljke za Islay koje su ručno brane na vjetrovitim brežuljcima, tresetištima i Atlantskoj obali. Rezultat je vrlo karakterističan, složen, cvjetni gin s izvanrednim završetkom i besprijekornom provenijencijom. The Botanist se ističe kao istinski zanatski, ručno rađen gin uz dašak bilja Islaya u svakoj čaši.