Najčešće postavljana pitanja

Najčešće postavljena pitanja

NAŠE KOLEGE ĆE VAM SA ZADOVOLJSTVOM PODIJELITI SAVJETE KAKO DA SE PRIJAVITE I PRIPREMITE ZA PROCES ODABIRA KANDIDATA

 • Prilagodite vašu biografiju poslovnoj poziciji na koju se prijavljujete
 • Podijelite sa nama potrebne informacije o važim prethodnim radnim mjestima
 • Usmjerite se na vaša ključna dostignuća
 • Pomozite nam da shvatimo kako vas vaše iskustvo čini pravim kandidatom za poslovnu priliku za koju se prijavljujete

Formalnosti:

 1. Neka bude sažeto
 2. Najaktuelnija poslovna pozicija na prvom mjestu
 3. Fokus na relevantna iskustva;
 4. Ne zaboravite dodati vaše kontakt detalje

 • Potražite trenutno otvorene pozicije i prijavite se preko vašeg Linkedin profila ili učitavanjem vase biografije.
 • Prilikom prijava trebate otvoriti svoj profil.
 • Ako ste oglas za otvoreno radno mjesto našli na društvenim mrežama isl. možete se prijaviti preko tih platformi.
 • Možete se prijaviti na više radnih mjesta.

Da, potičemo vas da se prijavite. Mi ćemo pregledati vašu prijavu i odlučiti hoćemo li nastaviti dalje sa procesom ili ne.

Nakon što ste podnijeli prijavu za željeno radno mjesto, na vašu e-poštu će vam se stići potvrda da smo zaprimili vašu prijavu.  Ako ne možete pronaći potvrdu u zaprimljenoj pošti, provjerite u mapi Neželjena pošta.  Dodatne informacije dobićete putem e-pošte ili telefona nakon što obradimo vašu prijavu.

 • Ako je dokument prevelik, smanjite ga i pokušajte poslati ponovo. Pokušajte da prebacite dokument u Word ili PDF format, a slike šaljite kao JPG.
 • Molimo vas nemojte slati svoju biografiju ni na jednu e-adresu koju nađete na mreži, jer zbog zakona o zaštiti ličnih podataka nije nam dozvoljeno da preuzimamo biografije koji su poslani putem e-pošte 
 • ili: Prijavite se na našu mrežu talenata. Tu imate mogućost da kreirate svoj profil a mi ćemo vas obavještavati o slobodnim radnim mjestima koja odgovaraju vašem profilu.

 • Redovno ćemo vas obavještavati o svakom koraku u postupku odabira kandidata.
 • Niste dobili nikakvu informaciju od nas? To znači da je radno mjesto još uvijek upražnjeno, a postupak odabira još uvijek nije završen.
 • Ako odaberemo vašu prijavu, mi ćemo vas obavijestiti koji su to tačno koraci koji slijede u postupku za radno mjesto za koje ste se prijavili.
 • Ako ste se prijavili putem naše stranice Pretraži i prijavi se  (Search and Apply), provjerite status vaše aplikacije na vašem profilu.

Savjet: Kad govorite o sebi, upoznajte se sa STAR metodom. Ista se koristi da se postavi struktura intervjua. Istovremeno nam pomaže da shvatimo šta ste postigli do sada,  ističući sličnosti na vašim prethodnim radnim mjjestima I onoj na koju ste se prijavili.

Situation (Situacija)

Šta je bio izazov?Kome ste odgovarali?
Koliko vas je bilo u timu?
Malo više detalja na temu?
Koje bi bile sličnosti sa poslom za koji ste se prijavili?

Task (Zadatak)

Opišite glavne odgovornosti na trenutnom radnom mjestu?

Action (Akcija)

Opišite korake koje ste poduzeli kako bi razumjeli vaš pristup prema ključnim insteresnim stranama.

Result (Rezultat)

Koji je bio krajnji rezultat vaših akcija.

Budite spremni za video intervju. Znamo da ste zauzeti. To je razlog zašto se koristimo video intervjue. Možda ćemo koristiti jedan od dva načina video intervjuisanja: unaprijed snimljen ili uživo video intervju.

Razlika: u prvom slučaju dobit ćete unaprijed snimljena pitanja i na vama je da odgovorite na ista kad želite. Intervju uživo su video pozivi na koje smo već svi navikli. Sve dodatne upute dobit ćete na vrijeme.

Mi vjerujemo da vam je potrebno više od iskustva i da svako može steći nove vještine. Ipak, svaka pozicija u Coca-Coli HBC zahtjeva određeni skup vještina, stavova i kompetencija. Fokusiramo se na njihovo mjerenje. Svaki korak u ovom procesu je osmišljen tako da nam pomogne da naučimo više o vašim individualnim vještinama i da ih uskladimo sa zahtjevima radnog mjesta.  

Centri za ocjenjivanje postoje u više oblika. Mi koristimo testove sposobnosti, testove procjene situacije, grupne i individualne simulacijske vježbe i igre uloga kao  dio procesa zapošljavanja. Neovisno za koje radno mjesto ste se prijavili,  ,sve informacije u vezi testova koji će se koristiti u vašem procesu bit će dostavljeni unaprijed, zajedno sa uputama.