Jaka alkoholna pića

Share

Jaka alkoholna pića važan su dio asortimana Coca-Cole HBC u skladu s našom vizijom da budemo vodeći poslovni partner u kategoriji pića za svako doba dana i za svaku priliku

Naša jaka alkoholna pića strateška su kategorija u iskorištavanju našega portfelja koji zadovoljava potrebe kupaca i potrošača u svako doba dana i u svakoj prilici.

Jaka alkoholna pića u Coca-Coli HBC pomažu nam da ubrzamo rast svojih bezalkoholnih robnih maraka gotovih pića jer možemo osnažiti svoje odnose s kupcima i bolje postupati u važnim prilikama za odrasle raznovrsnošću proizvoda.

Iznimno komplementarna jaka alkoholna pića sad su dostupna na naša 23 tržišta zahvaljujući našoj snazi u izvrsnosti distribucije. Uz dodatak vrhunskih alkoholnih pića Coca-Cola HBC stvara privlačnu ponudu za kupce u prodajnome kanalu za ugostiteljstvo (HoReCa) nudeći sve na jednome mjestu. To nam otvara iznimne mogućnosti unakrsne prodaje za naš osnovni portfelj pića u novim, unosnim prodajnim mjestima.

Oslanjamo se na svoje strateške odnose i dogovor s našim partnerima čija jaka alkoholna pića distribuiramo:

  • Godine 2008.  Coca-Cola HBC počela je suradnju s tvrtkom Brown-Forman (Jack Daniels, Finlandia, El Jimador) kao distributerom tih pića u Mađarskoj. Coca-Cola HBC distribuira proizvode tvrtke Brown-Forman na devet tržišta na kojima posluju.
  • Godine 2010. Coca-Cola HBC postala je distributerom Edringtona (Famous Grouse, Macallan, Brugal) na trima tržištima: mađarskom, hrvatskom i srpskom. Danas opskrbljuje 14 tržišta na kojima posluje Coca-Cola HBC s nizom Erdingotonovih proizvoda.
  • Godine 2016. pokrenuto je novo partnerstvo s Gruppo Campari (Campari, Aperol, Cinzano), isprva u Grčkoj. Proizvodi se te tvrtke distribuiraju trenutačno na 14 tržišta Coca-Cole HBC. 

Coca-Cola HBC vlasnikom je dviju kvalitetnih robnih maraka alkoholnih pića:

  • Godine 2017. Coca-Cola HBC je kupila Rézangyal u Mađarskoj. Rézangyal je dobro poznata pálinka (tradicionalna voćna rakija), koja otvara klasične i ekskluzivne mogućnosti u svojemu portfelju proizvoda.
  • Godine 2017. Coca-Cola HBC je u Srbiji kupila MB Impex, proizvođača gorkoga likera Zlatni pelin i rakije Zlatna rakija.

Nadalje, udružujemo se s drugim robnim markama jakih alkoholnih pića u manjemu broju država (npr. Remy-Cointreau, Jägermeister, Nemiroff, Pulcari, Lucano, Glendalough, Ouzo Plomari).


Politika odgovornoga uvođenja na tržište jakih alkoholnih pića

Naša politika odgovornoga uvođenja na tržište jakih alkoholnih pića postavlja okvir primjenjiv na sve naše marketinške aktivnosti koje se odnose na jaka alkoholna pića koje tvrtka distribuira uključujući prodajne aktivnosti, trgovinu, prodaju i oglašavanje robnih maraka, marketinške i promidžbene aktivnosti, razvoj i sadržaj internetske stranice robne marke, elektroničke komunikacije i digitalne medije, plasman proizvoda i pokroviteljstva te označivanje i pakiranje, ali ne ograničavajući se na njih. Politika se odnosi na sva naša tržišta na kojima distribuiramo jaka alkoholna pića i nje se moraju strogo pridržavati naši zaposlenici i treće strane koje se bave oglašivanjem vrhunskih alkoholnih pića, kako bi se održali visoki standardi, temeljne vrijednosti i društvena odgovornost Coca-Cole HBC.


Robne marke jakih alkoholnih pića