Ukratko o Coca-Coli HBC B-H Sarajevo

Ukratko o Coca-Coli HBC B-H Sarajevo 

Strateški smo partner kompanije The Coca-Cola Company fokusiran na razvoj poslovanja u kategoriji robe široke potrošnje.

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo članica je Grupe Coca-Cola HBC koja posluje u 29 država i snabdijeva 715 miliona potrošača. Distribuciju svojih proizvoda u BiH započeli smo 1969. godine, a punionica je počela s radom 1975.godine

what-we-do what-we-do

ŠTA RADIMO

Ekskluzivni smo punioničar i distributer napitaka The Coca-Cola Company u BiH. Također sarađujemo s drugim kompanijama poput Monster Energy, Edrington, Brown-Forman i Campari te prodajemo njihove proizvode. Stvaramo vrijednosti za sve naše interesne strane podržavajući socio-ekonomski razvoj zajednice u kojoj poslujemo. Vjerujemo da je izgradnja povoljnog utjecaja na okoliš sastavnicom našega budućeg rasta.

Our_24-7_portfolio_1256x800 Our_24-7_portfolio_1256x800

NAŠ 24/7 PORTFELJ

Imamo jednu od najkvalitetnijih, najcjelovitijih i najraznovrsnijih ponuda među proizvođačima pića, a ona obuhvata najprodavanije proizvode u kategorijama gaziranih bezalkoholnih pića, sokova, vode, sportskih, energijskih i biljnih napitaka, ledenih čajeva, gaziranih napitaka za odrasle te alkoholnih pića.

Our-commitment-to-sustainability Our-commitment-to-sustainability

NAŠ PRISTUP ODRŽIVOM POSLOVANJU

Naša je misija održivog poslovanja za 2025. i pristup zaštiti okoliša, društvenoj odgovornosti i upravljanju (ESG) poslovni imperativ i dio našeg odlučivanja i postavljanja ciljeva. Coca-Cola HBC rangirana je kao najodrživija evropska kompanija u sektoru hrane i pića prema Dow-Jonesovu indeksu održivosti te je među najboljim kompanijama prema drugim ESG  parametrima poput pokazatelja utjecaja na okoliš u području klimatskih promjena i vode (CDP Climate and Water), rangu održivosti MSCI ESG te uključenosti u indeks FTSE4Good.

Our_people_1256x800 Our_people_1256x800

NAŠI ZAPOSLENICI

S naših 296 zaposlenika njegujemo otvoreno i uključujuće radno okruženje. Dijelimo strast prema služenju našim kupcima i potrošačima te izgradnji pozitivnijeg utjecaja na okoliš.

 

1

punionica u Sarajevu

3

distribucijska centara

296

zaposlenika