Coca-Colina podrška mladima

Coca-Colina podrška mladima 

Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje – #NaučiPrimijeniKreni

Coca-Cola podrška mladima slika Coca-Cola podrška mladima slika

Projekt “Coca-Colina podrška mladima” je nacionalni program kompanije Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo, koji od 2017. godine prepoznaje, razvija, osnažuje i motivira učesnike na uspjeh, čineći ih konkurentnijim na tržištu rada.

Nezaposlenim motiviranim pojedincima, otvorenim za nova saznanja i prilike, program nudi učenje životnih i poslovnih vještina neophodnih za zapošljavanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada. Projekt je namijenjen mladim ljudima i cilj mu je pružiti podršku mladima, naročito onima koji nisu zaposleni niti su uključeni u neki program obuke te onima koji se nisu školovali ili se ne školuju. Fokus programa je na mladima koji žele unaprijediti svoja znanja, vještine i kompetencije.

Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo pokrenula je “Coca-Colinu podršku mladima” 2017. godine. Tada je program obuhvatio 200 mladih iz sarajevske i banjalučke regije. Naredne, 2018. godine program je realiziran u deset gradova i općina širom Bosne i Hercegovine, a učestvovalo je skoro 700 mladih. Radionice 2019. godine su bile u dvodnevnom formatu, a pohađalo ih je skoro 1.400 učesnika. Početkom 2020. godine Coca-Cola HBC B-H Sarajevo je, zbog pandemije bolesti COVID-19, otkazala planirane radionice zbog brige za zdravlje i sigurnost. Ipak, naučili smo živjeti, raditi i doprinositi zajednici i u novim okolnostima, pa Coca-Colina podrška mladima u BiH u 2021. dolazi u prilagođenom, online formatu. Kroz online program i partnerske događaje te je godine obuhvaćeno više od 800 novih učesnika te više od 300 onih kojih su ranijih godina pratili program.

Prati nas na Facebook-stranici programa kao i zvaničnoj stranici Coca-Cole HBC B-H Sarajevo i prijavi se za module koji te zanimaju!

Iskoristi priliku i nauči! #NaučiPrimijeniKreni

Mlad/mlada si, nemaš posao, a imaš želju da razvijaš sebe i svoje vještine i kompetencije koje će ti pomoći da povećaš svoje šanse za bolju budućnost i zaposlenje?

Ako smatraš da su ti potrebne smjernice i savjeti kako da pronađeš i ugrabiš najbolju priliku, ostaviš dobar utisak i pokažeš sve svoje kvalitete u najboljem svjetlu, a otvoren/otvorena si za nova saznanja, onda je ovo program za tebe.

Posjeti https://academy.leapsummit.com/courses/coca-colina-podrska-mladima-bosna-i-hercegovina/, registriraj se na program “Coca-Colina podrška mladima u BiH” i odslušaj tri modula po 45 minuta, o poslovnom pregovaranju, upravljanju vremenom i mentalnom zdravlju.

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nastavlja s realiziranjem projekta “Coca-Colina podrška mladima u BiH”. Novi ciklus edukacije namijenjen je svim mladim osobama koje žele usvojiti dodatna znanja i vještine, i to putem platforme Leap Summit.

Program je sad dostupan putem tek nekoliko klikova, a sastoji se od tri online modula, u okviru kojih će zainteresirani saznati o sljedećim temama: Upravljanje vremenom, Mentalno zdravlje i Poslovno pregovaranje. Teme predstavljaju iskusni predavači: prof. dr. psihologije Ivana Zečević, profesorica na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, i Nikola Kužet, ekonomist, inženjer industrijske organizacije i master menadžer na programu Marketing menadžment.
Teme su pažljivo odabrane, u skladu s aktuelnim trendovima, a svaki od tri modula traje do 45 minuta. Pristup modulima je jednostavan, a vrijeme slušanja može se prilagoditi mogućnostima polaznika. Nakon odslušana sva tri modula polaznici preuzimaju potvrdu koja se automatski generira nakon što sve videolekcije budu označene kao completed te nakon klika na finish course.

Coca-Colina podrška mladima u BiH je:

•     Besplatan edukativni program za mlade (18–35 godina) za poboljšanje njihovih prilika za zapošljavanje i podršku u budućoj karijeri
•     Tri modula (svaki po 45 minuta) o temama relevantnim za trenutno tržište rada, koje su dostupne na platformi: https://academy.leapsummit.com/courses/coca-colina-podrska-mladima-bosna-i-hercegovina/
•     Relevantni predavači: profesionalci iz polja ekonomije i psihologije
Program se sastoji od tri modula:

 • Upravljanje vremenom
 • Mentalno zdravlje
 • Poslovno pregovaranje

Predavači su:

 • Prof. dr. Ivana Zečević
 • Nikola Kužet

Moduli se mogu pogledati u periodu koji najviše odgovara polaznicima i polaznicama, a dijelovi i lekcije mogu se pogledati i više puta. Preporučujemo da se tokom modula zapisuju najvažnije stavke.
Napomena: Obavezno uraditi vježbe i testove koji se nude u okviru predavanja, sigurno će poslužiti.
Svi koji odslušaju sva tri modula na kraju mogu preuzeti i potvrdu o učešću. Potvrda se automatski generira nakon što sve videolekcije budu označene kao completed te nakon klika na finish course.
Više na: https://bit.ly/CCPM2023.

Obavezali smo se pružiti podršku mladim osobama u pronalaženju odgovarajućih poslova ili obrazovnih programa, a to ćemo postići pomažući im u razvoju osnovnih životnih i poslovnih vještina.

 


POZIV

Ukoliko imate prijedlog za saradnju ili želite uspostaviti partnerstvo s projektom, možete nam se javiti na: [email protected].

Iako su primarno namijenjeni mladima od 18 do 35 godina, module mogu poslušati svi.

Program Coca-Coline podrške mladima jeste, i uvijek će biti, besplatan za sve učesnike.


KAKO DO ZNANJA KOJA NUDI COCA-COLINA PODRŠKA MLADIMA U BiH?
U nekoliko jednostavnih koraka možeš postati dio programa “Coca-Colina podrška mladima u BiH”, tokom kojeg stječeš priliku da dosta toga novog NAUČIŠ, kasnije stečeno znanje zaista i PRIMIJENIŠ i spreman/spremna KRENEŠ u bolju budućnost.

Klikni na: https://academy.leapsummit.com/courses/coca-colina-podrska-mladima-bosna-i-hercegovina/, potom na START NOW, registriraj se tako što ćeš ukucati email adresu i odrediti svoj password, ili se registriraj svojim Facebook ili Google nalogom, a potom počni da slušaš module Coca-Coline podrške mladima u BiH onim redoslijedom kojim želiš.
Program se sastoji od tri modula:

 • Upravljanje vremenom
 • Mentalno zdravlje
 • Poslovno pregovaranje

Predavači su:

 • Prof. dr. Ivana Zečević
 • Nikola Kužet

Moduli se mogu pogledati u periodu koji najviše odgovara polaznicima i polaznicama, a dijelovi i lekcije mogu se pogledati i više puta. Preporučujemo da se tokom modula zapisuju najvažnije stavke.
Napomena: Obavezno uraditi vježbe i testove koji se nude u okviru predavanja, sigurno će poslužiti.
Svi koji odslušaju sva tri modula na kraju mogu preuzeti i potvrdu o učešću. Potvrda se automatski generira nakon što sve videolekcije budu označene kao completed te nakon klika na finish course.
Napomena: Ukoliko se registriraš svojim postojećim nalozima za koje ne koristiš svoje ime i prezime, možeš to da urediš tako što ćeš u gornjem desnom uglu kliknuti na My Profile i ukucati tačno ime i prezime te urediti profil. Ovo je važno jer želiš da na digitalnoj potvrdi stoji tvoje ime i prezime.

Program Coca-Coline podrške mladima jeste, i uvijek će biti, besplatan za sve učesnike.Nova sezona u potpunosti je prilagođena novim okolnostima i trendovima, pa je Coca-Colina podrška mladima 2023. u potpunosti online – pristupačna i prilagodljiva. To znači da je pristup modulima jednostavan, a vrijeme kad će se moduli slušati može se prilagoditi mogućnostima polaznika.

Program je sad dostupan putem tek nekoliko klikova, a sastoji se od tri online modula, u okviru kojih će zainteresirani saznati o sljedećim temama: Upravljanje vremenom, Mentalno zdravlje i Poslovno pregovaranje.
Teme su pažljivo odabrane, u skladu s aktuelnim trendovima, a svaki od tri modula traje do 45 minuta. Nakon odslušana sva tri modula polaznici preuzimaju potvrdu koja se automatski generira nakon što sve videolekcije budu označene kao completed i klika na finish course.

Program Coca-Colina podrška mladima u BiH namijenjen je mladim ljudima od 18 do 35 godina, svih nivoa obrazovanja, s fokusom na nezaposlene. Iako su primarno namijenjeni mladima, module mogu poslušati svi.

Program je namijenjen svima koji:

 • imaju između 18 i 35 godina,
 • nisu zaposleni,
 • imaju želju i motivaciju da steknu nove lične i poslovne vještine radi lakšeg pronalaženja posla.

Životne i poslovne vještine ostaju u fokusu Coca-Coline podrške mladima. Program se sastoji od tri modula:

 • Upravljanje vremenom
 • Mentalno zdravlje
 • Poslovno pregovaranje

Predavači su stručnjaci s velikim profesionalnim iskustvom u oblasti edukacije i treninga:

 • Prof. dr. Ivana Zečević
 • Nikola Kužet

Program je u potpunosti besplatan.

Svi polaznici po završetku sva tri modula preuzimaju potvrdu o završenoj obuci, koju izdaje Coca Cola HBC B-H Sarajevo, a generira se nakon što sve videolekcije budu označene kao completed i klika na finish course.

Programom nije predviđeno testiranje kako biste preuzeli potvrdu, ali svaki modul sadrži kratak tekst ili zadatak koji će vam biti koristan. 

Obuka omogućava mladima da steknu nova znanja i vještine koje im mogu pomoći u procesu traženja ili pokretanja posla.

Sva pitanja možete uputiti na e-mail adresu: [email protected]