Pristupačnost

Pristupačnost

Coca‑Cola HBC je predana stvaranju internetskih stranica dostupnih najširem krugu korisnika

Na ovoj stranici opisane su metode kojima smo se koristili te funkcionalnosti koje stranice sadržavaju kako bi bile što pristupačnije korisnicima te upute o tome šta trebate poduzeti ako nam želite uputiti pitanja ili komentare.

Naše internetske stranice mogu se pregledati na ekranima velikog raspona veličina, a veličina teksta može se prilagoditi potrebama korisnika. Također, na stranicama se nalazi pretraživač i mapa stranica, što će olakšati pronalaženje informacija.

Vjerujemo da ove internetske stranice zadovoljavaju ili premašuju zahtjeve kriterija A definisanih u smjernicama Inicijativa za pristupačnost na mreži, koje je razvio Konzorcij za svjetsku mrežu (World Wide Web Consortium Web Accessibility Initiative (WCAG WAI) 2.0 guidelines).

Promjena postavki

Veličinu teksta možete promijeniti pomoću opcije za promjenu veličine teksta u postavkama preglednika. Pregledanje stranica mogu vam olakšati i neke druge promjene i prilagodbe postavki preglednika te vašeg računara.

Mogućnosti koje su vam na raspolaganju pronaći ćete u dokumentu Bolje pregledanje mreže: Savjeti za prilagodbu vašeg računara, koji je objavio Konzorcij za svjetsku mrežu (Better Web Browsing: Tips for Customising Your Computer, The World Wide Web Consortium (W3C)) ili na BBC-jevoj stranici Moja mreža na moj način (My Web My Way).

Tekstni ekvivalent za slike

Za sve relevantne slike dostupan je tekstualni ekvivalent.

Elementi zaglavlja

Struktura stranice prikazana je elementima zaglavlja u HTML-u u skladu s pomoćnim tehnologijama koje omogućuju navigaciju stranicom od zaglavlja do zaglavlja.

Tekst linkova

Tekst linka treba biti smislen kad se pročita izvan konteksta, a linkovi su jasno istaknuti i pisani tekstom čija se obilježja razlikuju od značajki uobičajenog teksta na stranici.

Nezavisnost od programskog jezika JavaScript

Na mjestima na kojima se za navigaciju i funkcionalnost stranice upotrebljava JavaScript ili neki drugi programski jezik dostupni su alternativni mehanizmi predviđeni za slučaj da vaš preglednik ne podržava te jezike.

Kontrast boja

Pregledali smo različite kombinacije boja teksta i boja pozadine kako bismo odabrali primjeren kontrast, a pobrinuli smo se i da boja ne bude jedini element koji upućuje na informacije.

Stilski predlošci

Prikaz stranica definisali smo stilskim predlošcima (Cascading Style Sheets (CSS)), a sadržaj je pravilno strukturiran i obilježen. Sadržajima na internetskim stranicama moguće je pristupiti i ako stilski predlošci nisu podržani ili njihovo prikazivanje nije omogućeno odabirom.

PDF format

Za velik broj dokumenata na ovoj web-stranici koji su u PDF formatu osigurali smo i verzije u HTML-u. Međutim, ako dokumente u PDF-u želite čitati pomoću čitača sadržaja ekrana, više informacija o tome pronaći ćete na stranici Adobe Accessibility Resource Center.

Obratite nam se

Želimo korisnicima omogućiti najbolje uslove korištenja ovih internetskim stranica. Ako smatrate da se određene informacije trebaju nalaziti na njima ili ako imate neki problem pri pristupanju stranicama, molimo vas da nam se obratite.

Savjete o podacima koji se trebaju nalaziti u vašoj poruci pronaći ćete u dokumentu Kako prijaviti problem u pristupu internetskim stranicama (Contacting Organisations about Inaccessible Websites).