Povezanost s kompanijom The Coca-Cola Company

Povezanost s kompanijom The Coca‑Cola Company

Ovlašteni smo punioničar pića kompanije The Coca‑Cola Company i dio Coca-Colinog sistema, najvećeg sistema za distribuciju bezalkoholnih pića na svijetu.

Coca-Colin sistem čine The Coca‑Cola Company i 300 ovlaštenih punioničara njenih pića, među kojima je i Coca‑Cola HBC. Sistem stvara vrijednost i za kupce i za potrošače, što ga čini jedinstvenim poslovnim sistemom u svijetu.

Održivi razvoj čitavog sistema zavisi od zajedničkih vrijednosti i ciljeva koje njeguju The Coca‑Cola Company i svi njeni ovlašteni punioničari te od međusobne podrške i saradnje.

The Coca‑Cola Company logo is ubiquitous today The Coca‑Cola Company logo is ubiquitous today

Kako sarađujemo s kompanijom The Coca‑Cola Company

The Coca‑Cola Company najveći je svjetski proizvođač pića i posluje u više od 200 zemalja. Među njenim brendovima su četiri od pet najpopularnijih gaziranih bezalkoholnih pića na svijetu: Coca‑Cola, Coca‑Cola Light (Diet Coke), Sprite i Fanta.

Naš je zadatak povezati spoznaje, potencijal i iskustvo kojima raspolaže The Coca‑Cola Company s vlastitim kompetencijama u području proizvodnje pića te njihove distribucije i prodaje. Zajedno stvaramo vrijednost već duže od 60 godina.

Stvaranje potražnje

The Coca‑Cola Company odgovorna je za stvaranje potražnje, odnosno potrošački marketing i razvoj brendova. U njenom su djelokrugu i nabavka sastojaka te proizvodnja i prodaja koncentrata, baza pića i sirupa.

Coca‑Cola HBC Head Office, in Brüttisellen, Switzerland Coca‑Cola HBC Head Office, in Brüttisellen, Switzerland
drinking coke drinking coke

Zadovoljavanje potražnje

Naša je obaveza kao ovlaštene punionice zadovoljiti potražnju, a to postižemo proizvodnjom, pakovanjem, distribucijom i prodajom gotovih proizvoda kupcima, a oni ih zatim prodaju potrošačima. Odgovorni smo i za marketing usmjeren ka kupcima te za izvedbu na prodajnim mjestima.

Coca‑Cola HBC jedan je od najvećih punioničara pića kompanije The Coca‑Cola Company, čija prodaja premašuje dvije milijarde jediničnih pakovanja godišnje. Kompanija posluje u 28 država na tri kontinenta i snabdijeva oko 594 miliona stanovnika.

Povezani sadržaji