Recikliraj me. Pokloni mi novi život.

Recikliraj me. Pokloni mi novi život.

DRS_poster DRS_poster

Ovo je geslo pilot-projekta prikupljanja plastične otpadne ambalaže koji za Coca-Colu u Bosni i Hercegovini označava korak u smjeru vizije svijeta bez otpada. Želite li učestvovati? Donesite plastičnu otpadnu ambalažu u odabrane hipermarkete Mercator širom Bosne i Hercegovine i dobijte dodatne bodove na svojoj Mercator Pika kartici.

Saradnjom možemo ostvariti viziju svijeta bez otpada

Coca-Cola HBC je vodeća kompanija za proizvodnju pića u području održivog poslovanja. Sveobuhvatnim višegodišnjim programom Svijet bez otpada nudimo i tražimo rješenja za izazove povezane s ambalažom. Kao društveno odgovorna kompanija usmjerena na održivost, želimo u Bosni i Hercegovini upozoriti na važnost odgovornog i pravilnog odlaganja plastične otpadne ambalaže. Naime, nepravilno odlaganje otpada izazov je kad je riječ o ostvarenju ekoloških ciljeva u području recikliranja, ali i mogućnosti za ekonomska poboljšanja.

Coca-Colin projekt Recikliraj me. Pokloni mi novi život., u saradnji s Marcatorom, imat će novo, pilot-izdanje. Njime želimo dokazati da zajedničkim trudom možemo pravilno odlagati plastičnu otpadnu ambalažu i omogućiti joj novi život. Pilot-projektom ispitujemo spremnost potrošača u Bosni i Hercegovini na vraćanje plastičnih boca na prodajna mjesta.

Dobijate dodatne bodove za odlaganje plastične ambalaže subotom

Od 3. juna do 29. jula 2023, od 9 do 17 sati, potrošači mogu odložiti plastične boce u šest odabranih hipermarketa Mercator:

  1. Mercator Ložionička, Ložionička 16, Sarajevo
  2. Mercator Dobrinja, Bulevar M. Sinana 1. Dobrinja
  3. Mercator Mostar, Stjepana Radića 39,  Mostar
  4. Mercator Tuzla, II Korpusa Armije BiH bb,  Tuzla
  5. Mercator Borik, Aleja Sv. Save 69, Banja Luka
  6. Mercator Brčko, Reida Dž. Čauševića 68b,  Brčko

Plastičnu otpadnu ambalažu možete odložiti u spremnike postavljene na ulazima u navedene hipermarkete, svake subote između 9 i 17 sati, nakon čega ćete na lokaciji, nakon odlaganja plastične ambalaže, u zavisnosti od njene količine, dobiti bodove na svojoj Mercator Pika kartici.

Za svaku plastičnu bocu, bez obzira na veličinu, ostvarujete dodatnih 5 Pika bodova na svojoj kartici, čija je protuvrijednost 0,10 KM. Minimalni broj dostavljenih boca, na dnevnoj osnovi, po vlasniku Pika kartice je deset (10), a maksimalni broj je sto (100).

Prikupljeni Pika bodovi se mogu iskoristiti prilikom prve kupovine od 15. augusta 2023. godine, u skladu s pravilima Pika kartica programa.

Prijatelji pilot-izdanja projekta su kompanije Ekopak i Eurobeta, koje osiguravaju pravilno upravljanje odabranom plastičnom otpadnom ambalažom.