Coca‑Cola HBC poštuje i promoviše načela održivosti u svojim proizvodnim pogonima i skladištima te, kad god je to moguće, uvodi inovativne procese i rješenja.

Posvećeni smo održivom razvoju poslovanja i zaštiti okoliša. To znači da poštujemo i promovišemo načela održivosti u proizvodnim pogonima i skladištima te tragamo za inovativnim procesima i rješenjima za sve naše proizvode i poslovne procese.

proizvodna linija

Inovacije u snabdijevanju čistom energijom iz obnovljivih izvora

Od 2010. godine neprekidno smanjujemo emisiju ugljika i potrošnju vode po litru proizvedenog bezalkoholnog pića. Cilj nam je i dalje smanjivati emisiju ugljika i istražiti sve tehnologije za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Tehnologije u proizvodnji prirodne mineralne vode

Fokusirani smo na razvoj rješenja kojima ćemo osigurati veću efikasnost u pročišćavanju i sterilizaciji sistema za preradu vode te time spriječiti moguće probleme u vezi s kvalitetom.

Među inovacijama spomenimo novu tehnologiju za čišćenje cijevi (engl. pigging) koja omogućuje istovremeno mehaničko i hemijsko čišćenje cjevovoda. Osim toga, isprobavamo i nova sredstva za dezinfekciju i to ne samo u laboratorijima nego i u proizvodnji, a ispitujemo i kognitivne alate koji bi nam mogli biti od koristi za analizu uzroka u slučaju odstupanja u pogledu kvaliteta proizvoda.