Brendovi

Ukratko o brendovima

Proizvodimo, prodajemo i svojim kupcima distribuiramo široku ponudu bezalkoholnih pića, među kojima su četiri najprodavanija brenda na svijetu: Coca‑Cola, Coca‑Cola Zero, Fanta i Sprite.

Coca-Cola Coca-Cola

Gazirana pića

Gazirana pića, kao što su Coca‑Cola, Coca‑Cola Zero, Sprite, Fanta i Schweppes, dio su standardne ponude pića koje Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo stavlja na tržište.

Proizvodi iz kategorije gaziranih pića, koja se brzo razvija, potrošačima pružaju užitak i osvježenje, dodatni izvor energije, jedinstven okus i hidrataciju koja je ključna na za fizičku i mentalnu dobrobit.

Cilj nam je potrošačima ponuditi širok spektar proizvoda koji će zadovoljiti sve potrebe, svaku priliku za konzumaciju i sve ukuse, pa u svojoj ponudi imamo i niskokalorične i beskalorične vrste pića. Osim toga, ponudu stalno obogaćujemo novim pakovanjima kako bismo svoje proizvode prilagodili svim životnim stilovima.

 

Negazirana pića

Ponudu negaziranih pića čine voćni sokovi i pića koja sadržavaju vitamine, hranjive sastojke i tekućinu nužnu za hidrataciju. U tu se kategoriju ubrajaju i gotovi čajevi te energetska pića. Oni potrošačima pružaju dodatnu energiju koju savremeni način života često zahtijeva. Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo ima veliku ponudu negaziranih pića, koja uključuje brendove Cappy i Fuzetea.

cappy cappy
Olimpija Olimpija

Vode

Coca‑Cola HBC na svojim tržištima nudi široku paletu brendova vode. Time obogaćuje svoju ponudu i potrošačima pruža još veći izbor pića za osvježenje te tako doprinosi zdravom i uravnoteženom načinu života. U ponudi imamo više okusa, pa svako može pronaći onaj koji mu odgovara. Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo potrošačima nudi prirodnu izvorsku vodu Olimpija.

Gazirana pića

Gazirana pića, kao što su Coca‑Cola, Coca‑Cola Zero, Sprite, Fanta i Schweppes, dio su standardne ponude pića koja Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo stavlja na tržište.

Potrošačima nudimo nove, zanimljive kombinacije okusa i veliki izbor pića koja će zadovoljiti sve njihove potrebe.

Coca-Cola Coca-Cola

Naša ponuda gaziranih pića sadržava i vrste s manje šećera i bez šećera. Potrošačima je na raspolaganju veliki izbor pakovanja koja mogu zadovoljiti sve životne stilove. Gazirana pića su savršen odabir za osvježenje, dodatnu energiju i hidrataciju.

Više o mjehurićima

Mjehurići svojstveni gaziranim pićima rezultat su karbonizacije. Taj postupak oponaša prirodne procese koji proizvode jednak učinak kod nekih mineralnih i izvorskih voda.

Postupak uključuje dodavanje ugljik-dioksida (CO2), bezopasnog plina bez boje i mirisa koji je zastupljen u atmosferi.

Zvuk koji čujemo pri otvaranju gaziranih pića zvuk je otpuštanja ugljikovog dioksida u obliku mjehurića.

Negazirana pića

Ponudu negaziranih pića čine voćni sokovi, voćni napici i čajevi koji sadržavaju vitamine, hranjive sastojke i tekućinu neophodnu za hidrataciju.

cappy cappy

Sokovi

Voćni sokovi i voćni napici koje proizvodimo sadržavaju vitamine, hranljive sastojke i dovoljno tekućine nužne za hidrataciju i uravnotežen život.

Svoju ponudu voćnih napitaka možemo podijeliti u nekoliko kategorija:

Voćni sok iz koncentrata – dobiva se postupkom dehidratacije voćnog soka i ponovnog dodavanja vode tokom punjenja.

Voćni nektar, voćni sok ili voćna pulpa – dobiva se dodavanjem vode i određene količine šećera (zavisno od toga o kojem je voću riječ).

Voćni napitak – može sadržavati različite količine voćnog soka, vode i šećera ili zaslađivača. Ti proizvodi u pravilu sadržavaju 5–12% voćnog soka. Mogu biti gazirani i negazirani.

Ledeni čaj

Fuzetea je jedinstveni spoj čaja, voćnog soka i bilja. Sve kombinacije pružaju neočekivani spoj okusa koji će, nadamo se, inspirisati ljude da odvoje trenutak za sebe i pritisnu pauzu na svijet na neko vrijeme. Dolazi iz održivih izvora čaja s posebno odabrane i nezavisno certificirane farme koja pomaže očuvanju lokalne prirode, očuvanju vode i razvoju lokalnih zajednica.

fuzetea fuzetea
Energy drink Energy drink

Energetska pića

Energetska pića ljudima pružaju dodatnu energiju, koju savremeni način života često zahtijeva. U ponudi imamo dva brenda energetskih pića: Burn i Monster Energy.

Voda

Voda je ključna za naše zdravlje. Coca‑Cola B-H Sarajevo potrošačima nudi prirodnu izvorsku vodu Olimpija.

Olimpija Olimpija

Kristalno bistra, punog okusa i osvježavajuća, mineralna voda Olimpija izvire na 198 metara nadmorske visine iz netaknute, zaštićene prirodne ljepote. Flašira se direktno na izvoru, a optimalna temperatura kojoj je izložena čuva sva njena prirodna svojstva. Zbog niskog sastava minerala, naročito natrija, može se piti svakodnevno.