Često postavljanja pitanja


Kako izgleda program?

Program se realizira kroz dvodnevne edukativne radionice tokom kojih polaznici imaju priliku sa stručnjacima unaprijediti svoja znanja i vještine u brojnim oblastima ličnog i profesionalnog razvoja.

U kojim gradovima se održavaju radionice i u kom periodu?

Program će od marta do novembra pohađati 1.500 mladih u sljedećim gradovima: Mostar, Sarajevo, Čapljina, Banja Luka, Foča, Doboj, Jajce, Zenica, Bugojna, Sanski Most, Bihać, Trebinje, Bijeljina, Tuzla, Brčko, Zvornik i Gradačac.

Da li je neophodno da polaznici žive u gradovima u kojima se program održava?

Na program se mogu prijaviti i kandidati iz drugih gradova koji su u mogućnosti da prisustvuju cjelokupnom programu ― svim radionicama i predavanjima. Troškove smještaja i prijevoza u takvim slučajevima snose polaznici.

Da li je prisustvo na radionicama obavezno?

Prisustvo je obavezno. Samo polaznici koji prisustvuju na svim radionicama i predavanjima dobijaju potvrdu o završenoj obuci.

Ko se može prijaviti na program?

Program Coca-Colina podrška mladima u BiH namijenjen je mladim ljudima od 18 do 30 godina, svih nivoa obrazovanja, s fokusom na nezaposlene.

Koji su formalni uslovi programa?

Program je namijenjen kandidatima koji:

  • imaju između 18 i 30 godina;
  • nisu zaposleni;
  • imaju želju i motivaciju da steknu nove lične i poslovne vještine u cilju lakšeg pronalaženja posla.
Gdje se kandidati mogu prijaviti?

Kandidati se prijavljuju za učešće na programu na stranici PRIJAVI SE.

Šta se dešava nakon prijave?

Nakon obrade prijava za određeni grad pozivamo prijavljene koji ispunjavaju uvjete nekoliko dana prije početka radionice radi potvrde učešća.

Koje se teme obrađuju u okviru programa?

Životne vještine obuhvataju sljedeće teme: razumijevanje i lični razvoj, interakciju i umrežavanje s drugima, davanje i primanje povratne informacije te komunikacijske vještine.

Poslovne vještine obuhvataju teme upravljanja projektima i vremenom te prodajne i pregovaračke vještine.

Ove će godine mladi imati priliku, pored životnih i poslovnih vještina, razvijati i vještine poslovnog komuniciranja i kreativnog razmišljanja.

Koja praktična znanja i vještine dobijaju kandidati?

Polaznici će dobiti priliku da unaprijede svoje vještine komunikacije, upoznaju se s poslovnim procedurama i administracijom, kao i da osnaže svoja znanja u oblasti upravljanja projektima i finansijama.

Ko su predavači?

Predavači su stručnjaci s velikim profesionalnim iskustvom u oblasti edukacije i treninga, a neki od njih su i zaposlenici u kompaniji Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo.

Da li se program plaća?

Program je u potpunosti BESPLATAN za sve učesnike.

Da li polaznici dobijaju neku vrstu certifikata?

Svi polaznici po završetku edukacije dobijaju potvrdu o završenoj obuci, koju izdaje Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo.

Da li polaznici prolaze kroz testiranje na kraju obuke? Da li ova obuka garantuje zaposlenje?

Programom nije predviđeno testiranje, ali će polaznici dobiti savjete i mentorsko vođenje od predavača ukoliko je potrebno da unaprijede određene vještine. Ipak, zaposlenje nije zagarantirano. Obuka omogućava mladima da steknu nova znanja i vještine koje im mogu pomoći u procesu traženja posla.

Kome se mogu obratiti u slučaju da imam dodatno pitanje?

Sva pitanja možete uputiti putem e-maila.