Naša obavijest o privatnosti i kolačićima navedena je u nastavku.

Uvod

Web-stranicama www.coca-colahellenic.com upravlja članica Grupe Coca‑Cola HBC, čija je matična kompanija Coca‑Cola HBC AG (registrirana u Švicarskoj s matičnim brojem CH-170.3.037.199-9 na adresi Turmstrasse 26, 6312 Steinhausen, Švicarska).

Sve zamjenice ''naš'', ''nas'', ''mi'' ili ''kompanija'' u okviru ovih pravila i u obavijestima koje korisnici dobivaju na svoj zahtjev odnose se na Coca‑Colu HBC AG i njezine podružnice, ovisno o potrebi.

Coca‑Cola HBC predana je očuvanju privatnosti svih posjetilaca web-stranica www.coca-colahellenic.com i zaštiti svih ličnih podataka koje nam ustupite.

Pripremili smo Obavijest o privatnosti i kolačićima da lakše shvatite šta činimo s bilo kojim ličnim podatkom koji dobijemo od vas. Ustupanjem ličnih podataka iskazujete prihvatanje Obavijesti o privatnosti i kolačićima te slaganje s tim da prikupljamo, upotrebljavamo i objavljujemo vaše lične podatke na način opisan u njoj. Ako se ne slažete s Obavijesti, molimo vas da nam ne ustupate svoje lične podatke.

Obavijest o privatnosti i kolačićima obuhvata područja navedena u nastavku.

Šta su lični podaci

Lični podaci koje prikupljamo od vas i upotreba prikupljenih podataka

Politika o kolačićima

Otkrivanje. Ko su primaoci vaših ličnih podataka

Kako štitimo vaše lične podatke

Kontakt s nama i vaša prava na pristup i ažuriranje vaših ličnih podataka

Kako će se mijenjati politika privatnosti i politika o kolačićima

Šta su lični podaci

Prema važećoj pravnoj definiciji lični su podaci informacije o osobi čiji je identitet moguće utvrditi, poput imena, e-adrese i telefonskog broja.

Lični podaci koje prikupljamo od vas i upotreba prikupljenih podataka

Općenito, možete posjetiti navedene web-stranice, a da nam ne kažete ko ste ili ne otkrivši nam bilo kakve lične adrese. Naši poslužioci prikupljaju IP adrese izvora u informatičke svrhe omogućujući vam da se povežete na našu platformu na kojoj su vam dostupne naše usluge, a ne prikupljaju e-adrese posjetilaca. Nadalje, postoje dijelovi ovih web-stranica koji iziskuju prikupljanje vaših ličnih podataka za određenu svrhu kako bismo vam mogli pružiti određene podatke koje tražite i na kojima od vas tražimo da se registrirate na naše web-stranice.

To činimo koristeći se mrežnim obrascima i svaki put kad nam e-poštom pošaljete vaše podatke. Vidjet ćete da nije obvezno ustupiti nam bilo kakve dodatne podatke koje tražimo koji nisu potrebni ili opravdani za omogućavanje usluga koje ste zatražili.

Nosilac podataka

Prikupljeni podaci

Svrha prikupljanja

Opravdanost prikupljanja

Posjetilac naših web-stranica

IP adresa, ime domene, inačica vašega preglednika i operativnog sistema, podaci o prometu, podaci o mjestu i mrežni zapisi

Za prebrojavanje broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranici, broj pregledanih stranica

Legitimni interes za mjerenje korištenja i poboljšanje sadržaja naših web-stranica

Ime i e-adresa dobiveni od posjetioca web-stranice

Za osiguravanje podataka o našim promotivnim ponudama, novostima, događajima (leci i druga izdanja), odnosi s ulagačima ili kopije naših godišnjih izvještaja i za administraciju arhiva pretplatničkog servisa (servis kompanije za mrežno emitiranje ili servis za upozorenja u vezi s e-poštom)

Vaša prethodna saglasnost oznakom kvačice na odgovarajuće polje kad nam ustupate svoje lične podatke

Ime, adresa, telefonski broj, broj telefaksa i e-adresa dobiveni od posjetilaca naših web-stranica

Za odgovor na vaše upite ili obradu vaših zahtjeva u vezi s ličnim podacima

Kako bismo napravili potrebne korake u vezi s vašim zahtjevom prije sklapanja ugovora

Poslovni klijent/ dobavljač

Ime, adresa, telefonski broj, broj telefaksa, e-adresa, porezni podaci i bankovni račun dobiveni od našeg poslovnog klijenta/ dobavljača

Za ugovor o prodaji, uzimanje narudžbi, dostavljanje, izdavanje računa, dodjeljivanje plaćanja, za pružanje zatraženih usluga

Ispunjavanje naših usluga na temelju ugovora između nas i vas

Mogući poslovni klijent/ mogući dobavljač

Kreditna sposobnost, kriminalne ili lažne radnje, lažni dokumenti, kreditni rejting, politički izložena osoba i popis sankcija

Zbog sankcije protiv korupcije i pranja novca upoznajte vašeg klijenta, kreditna provjera i provjera protiv prevare

Usklađenost s pravnim obavezama, ispunjenje ugovora, saglasnost (ako je data), legitimni interes

Osoba za kontakt klijenta/ dobavljača  

Ime, adresa, telefonski broj, broj telefaksa, e-adresa, postavke o obavještavanju SMS-om, lične postavke i omiljeni restorani –prikupljeno u toku reklamnih kampanja prodajne službe

Za kontakt klijenta/ dobavljača u poslovne svrhe (uzimanje narudžbe, obrada zahtjeva), održavanje odnosa s klijentom i pružanje obavijesti klijentima o novostima

Ispunjavanje naših usluga na temelju ugovora između vašeg društva i nas uz vašu prethodnu saglasnost da vas se obavještava o novostima

Potrošač

Ime, adresa, telefonski broj, broj telefaksa ili e-adresa dobiveni od potrošača

Za pružanje bilo kakvih usluga koje ste zatražili od nas

Ispunjavanje naših usluga na temelju ugovora između nas i vas

Ime i telefonski broj dobiveni od potrošača

Za odgovor na prijavljene probleme s našim proizvodima ili na pitanja na besplatnoj telefonskoj liniji

Legitimni interes da pružimo svoje usluge i osiguramo zadovoljstvo svojih klijenata

Kandidat za posao

Ime, adresa, telefonski broj, broj telefaksa, e-adresa, stručne kvalifikacije, iskustvo i obrazovanje dobiveni od kandidata za posao

Upravljanje kandidatima, za ocjenu vaše prijave i da vam se obratimo telefonski ili e-poštom

Legitimni interes za ocjenu vaše prijave prije sklapanja ugovora o radu s nama

 

Što se tiče svih ličnih podataka potrebnih za obavljanje našeg ugovora s vama/ vašom kompanijom, ako nam ne date ove lične podatke, možda nećemo moći isporučiti traženu uslugu, kao što je gore navedeno. Naprotiv, za sve obrade podataka na kojima dajete svoj pristanak imate pravo odbiti ili povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku bez ikakvog štetnog utjecaja na bilo koji kontakt s vama.

Kad dobijemo od vas lične podatke, poput vašeg imena i e-adrese, uz vaš pristanak (naprimjer, putem mrežnog obrasca ili e-pošte), obavijestit ćemo vas u trenutku kad dobijemo te podatke kako ćemo ih koristiti.

Politika o kolačićima

Ove web-stranice upotrebljavaju kolačiće kako bismo vas razlikovali od drugih korisnika naše web-stranice. To nam pomaže da vam osiguramo pozitivna iskustva za vrijeme njihovog pretraživanja, a također i njihovo poboljšavanje.

Kolačić je mala datoteka koja sadrži slova i brojke te koju pohranjujemo u vaš preglednik ili na hard disk vašeg računara. Kolačići sadrže informacije koje se prenose na hard disk vašeg računara.

Analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju podatke koji nam omogućuju da poboljšamo web-stranice.

ageVerified

 

Prati ako je korisnik potvrdio svoju dob (za određene dobno ograničene dijelove stranice).

 

cookieBannerSeen

Prati ako je korisnik kliknuo "Ok" na natpis o kolačićima tako da ga više ne prikazuje.

_ga, _gid

Jedinstvena identifikacija klijenta dodijeljena svakom posjetiocu.

_gat_UA-9236928-1

Ovaj je kolačić postavio Google Analytics. Služi da osigura da vaš računar/ uređaj ne pošalje previše zahtjeva poslužaocima Google Analyticsa dok pretražujete naše web-stranice.

JSESSIONID

Ovo je kolačić koji unutar naše programske podrške služi za nadzor nad poslužiocem. Ne koristi se za praćenje korisnika ili korisničkog ponašanja, nego isključivo za razlikovanje aktivnih korisničkih zahtjeva prema web-stranicama.

 

Kako o(ne)mogućiti kolačiće

Možete prihvatiti ili odbiti kolačiće promjenom postavki preglednika. Međutim, ako odbijete upotrebu kolačića, možda se nećete moći koristiti svim interaktivnim značajkama naših web-stranica.

Postoji nekoliko načina na koje možete upravljati kolačićima. Molimo da se upoznate s uputama o pregledniku ili zaslonu pomoći da biste saznali više o tim funkcijama. Naprimjer, u pregledniku Internet Explorer možete odabrati Alati/ Internetske mogućnosti/ Sigurnost i Privatnost kako biste prilagodili preglednik svojim očekivanjima. Ako upotrebljavate više računara na više lokacija, morat ćete se pobrinuti da svaki preglednik bude prilagođen postavkama za kolačiće koje ste odabrali.

Neki noviji preglednici primjenjuju tehnologiju analiziranja Pravila o zaštiti privatnosti web-stranica, koja omogućuje korisniku da upravlja zaštitom svoje privatnosti. Ta se tehnologija zove 'P3P' (Platforma za postavke zaštite privatnosti).

Možete lako izbrisati bilo koje kolačiće koji su postavljeni u mapu za kolačiće u vašem pregledniku. Naprimjer, ako koristite Microsoft Window Explorer:

Ako se ne koristite Microsoft Windows Explorerom, trebali biste odabrati 'cookies' u kartici 'Help' za podatke o tome gdje ćete pronaći svoju mapu s kolačićima.

Otkrivanje. Ko su primaoci vaših ličnih podataka

Lične podatke koje nam dajete čuva u centru podataka u Crawleyju, UK, kompanija Rackspace, čija je sekundarna stranica u Irskoj, i mogu im pristupiti ili ih dobiti naši zaposlenici koji rade izvan Velike Britanije, treće strane, poslovni partneri, tijela državne uprave i agencije zadužene za provođenje zakona, naši pravni sljednici te dobavljači koje angažiramo da u naše ime obrađuju podatke, pri čemu neki od njih mogu biti izvan Evropskog ekonomskog prostora, a za nas obavljaju aktivnosti u svrhe i opravdanja navedene u ovim pravilima.

Kategorije primalaca

Svrha dijeljenja podataka

Kompanije unutar Coca‑Cola HBC grupacije  i/ili treća strana pružalaca usluga koji obrađuje podatke u naše ime

Za pružanje naših proizvoda i usluga

Bilo koja treća strana pružalaca bilo koje podružnice/ saradnika Coca‑Cola HBC uključenog od nas u pružanje usluga koje ste tražili ili koje smo mi tražili u svrhe navedene gore

Pružanje usluga koje ste zahtijevali

Poslovni partner

Pružanje usluga koje ste zahtijevali

Vladina tijela

Za ispunjavanje pravne obaveze

Agencije za provođenje zakona

Za ispunjavanje pravne obaveze

Nasljednici u vlasništvu našeg poslovanja i dobavljača

Pružanje usluga koje ste zahtijevali

Kreditne agencije, agencije za sprečavanje prevara, kompanije unutar Coca‑Cola HBC grupacije i/ili treća strana pružalaca usluga koji obrađuju podatke u naše ime

Antikorupcija, protiv pranja novca, sankcije, upoznajte svog kupca, kreditna i protivprevarna provjera

 

 

Ako nam dostavite lične podatke, pristajete na takvo dijeljenje.

Prenose li se vaši lični podaci izvan Evropske unije

Budući da Coca‑Cola HBC posluje u mnogim zemljama, vašim ličnim podacima, a pogotovo podacima koje dostavite putem stranice Karijere na stranicama, može pristupiti osoblje ili dobavljači, prenijeti ih i/ ili pohraniti na odredištu izvan EU u kojem zakoni o zaštiti podataka mogu biti nižeg standarda nego u EU. Međutim, uvijek nastojimo osigurati da vaši lični podaci dobivaju istu zaštitu kao što bi to bilo unutar EU, uključujući i nastojanje da se osigura da se oni čuvaju i koriste samo u skladu s našim uputama i za ugovorenu svrhu (svrhe).

Evropska komisija odobrila je određene zemlje izvan EU kao pružaoce suštinski istovrijednih mjera zaštite zakonodavstva EU o zaštiti podataka te se stoga ne zahtijevaju dodatne mjere zaštite za izvoz ličnih podataka u ove jurisdikcije (vidi cijeli popis ovdje http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm). U zemljama koje nemaju takva odobrenja (kao što je Rusija), tražit ćemo vaš pristanak za prijenos, pod uvjetom da su odobreni ugovorni uvjeti od Evropske komisije, koja je nametnula obaveze zaštite podataka primaocu, osim ako je dopušteno prema primjenjivom Zakonu o zaštiti podataka da se takvi prijenosi izvrše bez velikih formalnosti.

Molimo vas da nas kontaktirate kako je navedeno u odjeljku 'Kontaktirajte nas' ako želite vidjeti kopiju specifičnih zaštitnih mjera za izvoz vaših ličnih podataka.

Sve stranke izvan EU kojima će biti preneseni podaci o ličnim podacima ispunjavaju i isporučuju narudžbe i pružaju usluge podrške u naše ime. Trećim stranama možemo dati i zbirne informacije o načinu korištenja naših stranica, ali te informacije neće sadržavati podatke koji bi mogli služiti za vašu identifikaciju. Zadržavamo pravo otkriti vaše lične podatke kad nas na to obvezuje zakon ili kad smatramo da je otkrivanje podataka nužno za zaštitu naših prava i/ili je zatraženo u sudskom postupku, sudskim nalogom, zahtjevom regulativnih tijela ili bilo kojim pravnim radnjama poduzetim prema nama.

Osim ako to zakon zahtijeva, bez vašeg pristanka nećemo dijeliti, prodavati ili distribuirati nikakve lične podatke koje ste nam dali.

Konačno, ako naša kompanija uđe u zajednički pothvat s drugim poslovnim subjektom, proda se ili se spoji s drugim poslovnim subjektom, vaši podaci mogu se otkriti našim novim poslovnim partnerima ili vlasnicima.

Kako štitimo vaše lične podatke

Korisnici mlađi od 16 godina

Ako imate 16 ili manje godina, molimo vas za dopuštenje vašeg roditelja ili staratelja prije nego što nam ustupite bilo kakve lične podatke. Korisnici bez navedenog dopuštenja ne smiju nam ustupiti lične podatke.

Druge web-stranice

Naša web-stranica može sadržavati linkove na druge web-stranice kojima mi ne upravljamo i na koje se ne odnose ova Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima. Ako koristeći  se tim linkovima pristupite drugim stranicama, operatori tih stranica mogu prikupiti vaše podatke i koristiti se njima u skladu sa svojim pravilima o zaštiti podataka, a koja se mogu razlikovati od naših. Preporučujemo vam da pročitate obavijesti o privatnosti i kolačiće te uvjete i odredbe svih povezanih, upućivanih ili povezanih web-stranica koje unesete prije nego što pošaljete bilo kakve lične podatke na web-stranice treće strane.

Sigurnost prikupljenih podataka i njihovo zadržavanje

Primjenjujemo stroge fizičke, elektronske i administrativne mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od pristupa neovlaštenih osoba, nezakonite obrade, slučajnog gubitka, uništenja i oštećenja, na mreži i izvan nje. Čuvat ćemo vaše podatke tokom razumnog perioda ili do roka propisanog zakonom.

CCHBC zadržava lične podatke u obliku koji se može identificirati samo za interval koji je neophodan kao što je identificirano u svrhu obrade za koju se prikupljaju podaci.

CCHBC ne smije čuvati lične podatke duže nego što je to neophodno radi ispunjavanja utvrđenih zakonskih poslovnih ciljeva ili dokle god to zahtijeva primjenjivi zakon.

CCHBC određuje period čuvanja ličnih podataka u skladu s relevantnim zakonima i propisima kao dio evidencije procesnih aktivnosti.

CCHBC mora opravdati zahtjeve za zadržavanje ličnih podataka za periode duže od maksimalnog perioda zadržavanja prema poslovnim i regulatornim zahtjevima ako je to potrebno.

Neki podaci moraju se čuvati kako bi zaštitili interese kompanije, očuvali dokaze i općenito odgovarali dobroj poslovnoj praksi. Neki razlozi za zadržavanje podataka uključuju:

Mrežni prijenosi i izjava o odricanju od odgovornosti

Coca‑Cola HBC AG primjenjuje razumne mjere za zaštitu od virusa i drugih štetnih sadržaja, međutim, priroda je interneta takva da nije moguće osigurati neometan pristup web-stranici, pristup bez grešaka, a ni to da ove web-stranice, njihovi poslužioci ili e-pošta koju ćemo možda slati, neće sadržavati viruse ili druge štetne sadržaje.

Kontakt s nama i vaša prava pristupa i ažuriranje vaših ličnih podataka

Pristupanje, ažuriranje i brisanje ličnih podataka

Imate pravo vidjeti lične podatke koje čuvamo o vama; također možete od nas zatražiti da izmijenimo određene podatke kako bi oni bili tačni ili da obrišemo lične podatke koje čuvamo o vama. Također nas možete informirati ako želite ograničiti obradu podataka ili obradu ličnih podataka koje čuvamo o vama. Ako želite to učiniti, molimo vas da nam se obratite koristeći se podacima za kontakt na stranici 'Kontaktirajte nas'. Imate pravo pružiti lične podatke koje čuvamo o vama i drugom davaocu usluga po vašem izboru.

Povlačenje saglasnosti

Ako smo od vas zatražili saglasnost za obradu vaših ličnih podataka koje imamo, možete povući vašu saglasnost u bilo koje vrijeme, što ne utječe na zakonitost obrađivanja na temelju vaše saglasnosti prije njenog povlačenja.

Ako to želite učiniti, molimo vas da nam se obratite koristeći se podacima iz odjeljka Contact us (Kontaktirajte nas) u nastavku.

Prigovor

Imate pravo podnijeti prigovor mjerodavnom državnom tijelu za zaštitu ličnih podataka tako da im pošaljete zahtjev. Kontakti se državnih tijela za zaštitu ličnih podataka mogu pronaći na http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080.

Kontakt

Ako imate bilo kakve komentare, upite ili zahtjeve u vezi s našim korištenjem vaših ličnih podataka ili bilo kakva pitanja u vezi s Obaviješću o privatnosti i kolačićima, molimo vas da nam se obratite preko e-adrese DataProtectionOffice@cchellenic.com. Otvoreni smo za vaša pitanja i bilo kakve prijedloge koje imate u vezi s njom.

Kako će se mijenjati politike privatnosti i politike o kolačićima

Molimo vas da povremeno provjerite Obavijest o privatnosti i kolačićima kako biste bili obaviješteni o bilo kakvim promjenama. Iako zadržavamo pravo na izmjene ili dopune ove politike, na ovim ćemo web-stranicama objaviti bilo kakve veće promjene koje će tamo ostati najmanje 30 dana od dana promjene na primjerenom mjestu. O tome ćemo vas obavijestiti e-poštom.