Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo brine se o zdravlju potrošača nudeći im mnoštvo raznovrsnih napitaka, od uobičajenih gaziranih pića sa šećerom ili bez njega do sokova, vode i ostalih bezalkoholnih pića. Svi ti proizvodi mogu biti dio zdravih prehrambenih navika.

Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo se brine o zdravlju potrošača nudeći im širok asortiman pića, od uobičajenih gaziranih pića sa šećerom ili bez njega do sokova, vode i ostalih bezalkoholnih napitaka. Svi ti proizvodi mogu biti sastavni dio zdravih prehrambenih navika.

Naši proizvodi se mogu iskoristiti u različitim prilikama i u svako doba dana. Kompanija promovira brigu o fizičkoj kondiciji i aktivnost.

Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo ima za cilj zadovoljiti potrebe potrošača u sljedećim područjima:

Raznovrsnost ponude

  1. Nastavit ćemo s obogaćivanjem naše ponude gaziranih pića, sokova, vode, čajeva, kafe i funkcionalnih napitaka unapređujući naše proizvode i jačajući ona njihova svojstva koja doprinose zdravlju potrošača.
  2. Nastavit ćemo promovirati niskokalorična i beskalorična pića. Od 2001. godine do danas prosječna kalorijska vrijednost naših napitaka smanjena je za 20 %.
  3. Potrošačima ćemo osigurati mogućnost izbora pakovanja čija količina odgovara njihovim potrebama kako bismo im pomogli u kontroli nad unosom kalorija u organizam.

Više informacija o proizvodu

Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo ima za cilj odgovorno informirati potrošače o svojim proizvodima i osiguravati jasne, razumljive naljepnice s podacima o hranjivim vrijednostima na prednjoj strani proizvoda te potrošačima uz pomoć programa prehrane i dodatnih materijala osigurati sve podatke neophodne za donošenje odluke o kupovini.

Na zadnjoj strani proizvoda Coca-Cole HBC B-H Sarajevo nalaze se naljepnice s detaljnim informacijama o kalorijskoj vrijednosti, šećeru, mastima, zasićenim masnim kiselinama i soli po porciji te udio tih sastojaka u zdravoj prehrani. Ti podaci omogućavaju potrošačima da donesu odluke u vezi s kontrolom nad tjelesnom težinom. Dodatne informacije se mogu pronaći u publikacijama koje kompanija izdaje, na internet stranici te preko pozivnog centra za potrošače.

Odgovorna prodaja i oglašavanje

Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo svoje proizvode ne prodaje u osnovnim školama niti se reklamira u medijima ili programima namijenjenim djeci mlađoj od 12 godina.
Odluku o tome koji su proizvodi najprikladniji za prodaju u školama koje pohađaju djeca starija od 12 godina Coca‑Cola HBC B-H donosi u saradnji s nastavnicima, roditeljima i ostalim interesnim stranama.

Sveobuhvatni programi za sve životne stilove

Coca‑Cola B-H Sarajevo jedna je od prvih kompanija koje su odredile Obaveze članica Udruženja evropskih proizvođača bezalkoholnih pića (engl. UNESDA Commitments). Riječ je o dobrovoljnim obavezama koje se odnose na informiranje i edukaciju potrošača, zdrave životne stilove i fizičku aktivnost, reklamiranje, ponudu napitka te istraživanja koja se provode u Evropskoj uniji. Taj dokument je podrška Okviru Evropske unije za djelatnosti u području prehrane, fizičke aktivnosti i zdravlja, jednoj od najvažnijih grupa različitih interesnih strana čiji je zajednički cilj borba protiv pretilosti. Obaveze se primjenjuju na sve podružnice kompanije u Evropskoj uniji.

Promoviranje sporta i fizičke aktivnosti

Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo osmišljava, učestvuje i finansijski podržava čitav niz sportskih manifestacija i drugih oblika fizičke aktivnosti promovirajući brigu o fizičkoj kondiciji i, posebno, potičući građane da vode brigu o kontroli nad tjelesnom težinom i sprečavanju pretilosti. U saradnji s državnim ustanovama, sportskim stručnjacima i stručnjacima za područje prehrane te ostalim proizvođačima pića, kompanija radi na mnoštvu projekata koji se bave fizičkom aktivnošću te obrazovnih programa o pravilnoj prehrani. 

Među zaposlenicima promoviramo važnost fizičke kondicije i zdravlja pružajući im savjete i podatke o prehrani, zdravlju i fizičkoj kondiciji.