Imamo nultu toleranciju prema korupciji.

U Antikorupcijskoj politici i priručniku o usklađenosti s propisima iznose se obaveze i procedure kompanije kojima se osigurava usklađenost sa zakonima protiv mita i korupcije koji su na snazi.

U Coca-Coli HBC ponosni smo na to što smo pravedni, otvoreni i pošteni. Bilo da radimo s našim dobavljačima, kupcima ili vladama, slijedimo strogi kodeks integriteta, poštovanja i transparentnosti.

Neprikladne poslovne aktivnosti nisu ni u kom slučaju nešto novo, niti su one jedinstvene za bilo koje poslovno okruženje. Mi u Coca-Coli prepoznajemo rizik od mita – zahtjev ili primanje bilo čega što je vrijedno ili donosi prednost, da li direktno ili indirektno, bilo kojoj osobi kako bi se ohrabrilo nju ili bilo koga drugog da neki zadatak ili radnju obavi nepropisno.

Naša politika nulte tolerancije na korupciju našu kompaniju čini primjerom etičnog ponašanja kako u poslovnom, tako i u ličnom životu.

Očekujemo da naši zaposlenici pokažu potpuno i apsolutno poštovanje ovih standarda. Narušavanje naše politike protiv mita – bez obzira na lokaciju, ulogu ili nivo položaja – tretira se krajnje ozbiljno i u punom stepenu našeg pravnog kapaciteta.

Naša politika protiv mita i priručnik o usklađenosti pružaju našim ljudima osnovno znanje i sredstva da uoče i spriječe mito i korupciju. Također im ukazuju na to gdje mogu pronaći više informacija.