Coca‑Cola HBC jedan je od najvećih punioničara pića kompanije The Coca‑Cola Company u svijetu.

Coca-Colin sistem u Bosni i Hercegovini je prisutan od 1975. godine, a čine ga Barlan B-H i Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo.

Coca-Cola Company logo

Partner smo s The Coca‑Cola Company

Coca‑Cola HBC (Coca‑Cola Hellenic Bottling Company) ovlašteni je punioničar pića kompanije The Coca‑Cola Company. The Coca‑Cola Company proizvodi koncentrate, baze pića i sirupe koje prodaje svojim punioničarima. Brendovi su u njenom vlasništvu i odgovorna je za njihovu tržišnu promociju usmjerenu ka potrošačima. Koncentratima i sirupima koristimo se u proizvodnji, a gotove proizvode svih brendova pakujemo, prodajemo i distribuiramo trgovinskim partnerima i potrošačima.

Pokreni

Vodeći brendovi i raznovrsna prodajna ponuda

Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo proizvodi, prodaje i distribuira široku ponudu bezalkoholnih pića, koja uključuje vodeće brendove, među kojima su Coca‑Cola, Coca‑Cola Zero, Fanta, Sprite, Schweppes, Cappy, Fuzetea, Olimpija, Monster Energy i Burn.

Coca-Cola HBC map of operations

Širok doseg

Coca‑Cola HBC obuhvata veliki broj tržišta, od Irske na zapadu do obale Tihog okeana na istoku Rusije, od arktičkog kruga na sjeveru do Nigerije na jugu. To nam donosi mnogo različitih mogućnosti razvoja i znači da ne zavisimo od samo jednog tržišta.

Dow Jones Sustainability Indicies logo

Održivo poslovanje

Održivost i društvena odgovornost utkane su u svaki dio našeg poslovanja jer nam je u cilju stvarati dugoročne vrijednosti za sve naše interesne grupe. Coca‑Cola HBC je 2017. godine četvrtu godinu zaredom bila vodeći proizvođač pića prema Dow-Jonesovom svjetskom i evropskom indeksu održivosti.

Optimizacija kao osnovni pristup proizvodnji

Broj tržišta na kojima poslujemo donosi nam mnogo mogućnosti, ali i mnogo izazova. Uvijek nastojimo pronaći način da u operativnom smislu budemo što efikasniji.

Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo raspolaže administrativnim centrom i i punionicom u Sarajevu te četiri distributivna centra – u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli.

Matična kompanija Coca‑Cola HBC A.G. ima sjedište u Švicarskoj. Njene dionice kotiraju u najvišem razredu Londonske berze te Atinskoj berzi.