Naša vizija i pristup

Vizija Coca-Cole HBC je biti neosporivi predvodnik na svim tržištima na kojima posluje.

Naš pristup pokazuje ko smo i kako postupamo.

Naše vrijednosti

Polazna tačka su nam naše vrijednosti. One nas čine jedinstvenim te nas motivišu, nadahnjuju i daju nam snagu u postizanju naših ciljeva. To su:

  • izvornost: Naše su vrijednosti duboko ukorijenjene u poslovanje te postupamo pošteno i činimo ono što je ispravno, a ne samo ono što je lako.
  • izvrsnost: Nastojimo zadiviti u kratkom roku i s mnogo žara.
  • učenje: Pozorno slušamo i po prirodi smo znatiželjni, što nas potiče na stjecanje novih znanja.
  • briga za zaposlenike: Vjerujemo u naše zaposlenike, ulažemo u njihov razvoj i dajemo im ovlasti potrebne za uspješan rad.
  • jedinstvo u nastupu: Vjerujemo u snagu zajedničkog rada i davanja vlastitog doprinosa u svakoj prilici.
  • rad za dobrobit kupaca: Naši su kupci u centru našeg poslovanja i svega što radimo.

Naši zaposlenici

Zaposlenici imaju ključnu ulogu u održivom razvoju našeg poslovanja. Cilj nam je privući nove zaposlenike s najvećim potencijalom, razvijati njihove sposobnosti, osigurati njihovu uključenost te ih poticati da uvijek nastoje ostvariti najbolje rezultate.

Strateški okvir

Sve je to dio našeg strateškog okvira i njegove četiri strateške odrednice. To su: povjerenje zajednice, važnost tržišne ponude, odgovor na potrebe kupaca i cjenovno vodstvo.

Imamo sve preduslove za razvoj jer smo po prirodi konkurentna prodajna organizacija. Naš strateški okvir podsjetnik je na to da je za uspjeh potrebna dobra saradnja unutar kompanije te saradnja s našim partnerom u razvoju, kompanijom The Coca‑Cola Company.

strateski okvir