U okviru Pokreta za radost, programa podrške projektima koji promoviraju aktivan životni stil, Coca‑Cola je i ove godina bila glavni partner najmasovnijeg biciklističkog događaja u Bosni i Hercegovini.

Sedma biciklistička vožnja Giro di Sarajevo održana je u nedjelju, 7. septembra. Vožena rutom Vijećnica – Dobrinja – Vilsonovo šetalište, ove godine je okupila više od 2000 učesnika.

Osim tradicionalne revijalne vožnje, ove godine je po prvi put u okviru manifestacije organizovana i utrka ubrzanja na biciklima Giro Drag Race, koja predstavlja novu aktivnost u dugogodišnjoj kampanji promoviranja aktivnog života i biciklizma u Sarajevu. Koordinator ovogodišnjeg projekta Giro di Sarajevo Loren Keserović rekao je da je Giro Drag Race, nešto novo za sve one koji vole biciklistička takmičenja a zbog licenciranja i zahtjevnih pravila inače nisu u mogućnosti učestvovati. „Novom utrkom smo željeli obogatiti projekat i pokazati da biciklizam može i kroz takmičenje biti zabavan. Cilj nam je da širimo pozitivnu energiju koju biciklizam pruža, podsjetimo na prednosti aktivnog življenja i, moram naglasiti, sretni smo što okupili više od 2000 građana koji su se sjajno zabavili.“

Po završetku još jedne uspješno organizovane biciklističke vožnje, rukovoditeljica komunikacija i odnosa sa zajednicom Coca-Cole HBC B-H Sarajevo Alma Šahbaz je izjavila: “Coca‑Cola je četvrtu godinu za redom ponosni partner Giro di Sarajevo, najpopularnije biciklističke vožnje u Bosni i Hercegovini, kojom zajedno sa udruženjem Giro di Sarajevo uspješno promoviramo aktivan i zdrav način života, i to sve uz lijepo druženje i dobru zabavu. Posebno nas raduje da se, iz godine u godinu, vožnji pridružuje sve veći broj učesnikaiz svih dijelova naše zemlje. Veoma smo ponosni što je među učesnicima ovogodišnje vožnje bilo i 30 zaposlenika naše kompanije – do sada najbrojniji Coca-Colin biciklistički tim.“

S ciljem podrške projektima koji promoviraju aktivan stil života, koji se realizuju u okviru Coca-Colinog programa Pokret za radost, za sve učesnike sedmog Giro di Sarajevo Coca‑Cola je osigurala osvježenje, a za najsretnije i vrijedne poklone. Partnerstvo na ovom projektu primjer je uspješne saradnje u osmišljavanju i realizaciji društveno odgovorih projekata kojim se promovira značaj kretanja, aktivnog života i briga za zdravlje.