Udruženje ”Marathon”, Gradska uprava Grada Sarajeva i Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo su organizacijom petog ”Sarajevo – Olimpija polumaratona” 19. septembra obilježili petogodišnjicu saradnje na pomoviranju aktivnog životonog stila i podizanju svijesti o značaju zaštite okoliša.

Ovogodišnjom utrkom, koja je okupila više od 400 takmičara i takmičarki iz preko 20 zemalja, obilježen je i Međunarodni dan bez automobila.

Ovu 21,1 km dugu utrku, koja vodi kroz najljepše dijelove grada Sarajeva, pobjednici, Darko Živanović i prošlogodišnja pobjednica Ana Subotić iz Srbije, su ove godine istrčali u rekordnom roku. Nagrade najboljima uručili su Miroslav Živanović, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, i Mircea Draja, generalni direktor Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo.

”Naše partnerstvo, koje traje od samog početka organizacije polumaratona, ove godine slavi mali jubilej. Raduje nas što utrka svake godine okuplja sve veći broj učesnika i što tim postajemo korak bliži našem zajedničkom cilju - organizaciji prvog maratona u Sarajevu”, istakao je Erol Mujanović, predsjednik Udruženja ”Marathon”.

”Sarajevo Olimpija polumaraton je značajan događaj koji uspješno promovira aktivan životni stil, ali i grad Sarajevo kao važnu sportsku destinaciju. Partnerstvo na ovoj sportskoj manifestaciji značajan je doprinos promociji sporta i kvalitetu života zajednice”, izjavio je Mircea Draja, generalni direktor Coca-Cole HBC B-H d.o.o. Sarajevo.

Kao i prethodnih godina i ovogodišnja utrka je imala humanitarni karakter. Ostvareni prihod doniran je udruženju ”Centar za kreativno odrastanje”, za finansiranja školovanja djece koja žive u ekstremno teškim uslovima širom BiH.