Uspješnom organizacijom drugog po redu Fitnes dana u Tuzli, Coca‑Cola je realizovala još jednu aktivnost projekta Pokret za radost

Više od 3000 učesnika u dvorani Mejdan u Tuzli okupio je drugi po redu Pokret za radost – Fitnes dan, realizovan u okviru nastavljene saradnje Coca-Cole HBC B-H, Grada Tuzle, Radničkog sportskog društva „Sloboda“ i brojnih partnera. Zahvaljujući uspješnoj realizaciji ovog događajau septembru prošle godine i odličnim reakcijama učesnika, projekt je zadobio pažnju i podršku novih partnera posvećenih promociji aktivnog životnog stila u zajednici. Događaj je podržao i bh. olimpijac i osvajač mnogobrojnih sportskih priznanja, Amel Tuka.

Višesatni program osmišljen je i realizovan tako da inspiriše što veći broj učesnika, bez obzira na životnu dob i fizičku spremnost i kondiciju, da se kretanjem i rekreacijom uključe u aktivnosti Pokret za radost – fitnes dana.
„Velika nam je čast što smo i ove godine dio tima koji je potaknuo građane Tuzle na kretanje, čime neizostavno potičemo radost i dobro raspoloženje, što je u skladu s filozofijom naših robnih marki. Današnja aktivnost je dokaz kvalitetne i dugoročne saradnje između javnog i privatnog sektora koja je najbitnija za realizaciju uspješnih društveno odgovornih projekata kao što je Pokret za radost", izjavio je Adnan Topić, direktor franšize Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, kojem je ovom prilikom, kao predstavniku kompanije, uručeno priznanje Grada Tuzle i RSD „Sloboda“ za promociju značaja redovne fizičke aktivnosti i aktivnog životnog stila u zajednici.

„Već drugu godinu Coca‑Cola daje povjerenje RSD „Slobodi“ da zajedničkim snagama realizuju projekt Pokret za radost i to nas čini izuzetno sretnim i ponosnim, imajući u vidu da se nakon prošlogodišnjeg Fitnes dana, ove godine okupio još veći broj zainteresovanih. Velika nam je čast što opet imamo priliku predstaviti uspjehe, kako naših klubova tako i mladih afirmisanih pojedinaca koji promovišu aktivne životne stilove“, izjavio je Aid Berbić, predsjednik RSD „Sloboda“ Tuzla.

U okviru četverosatnog programa, učesnicima su, osim raznih programa vježbanja usklađenih njihovim potrebama, na raspolaganju bili stručni timovi za mjerenje indeksa tjelesne mase i fizičke kondicije, predavanja Antidoping agencije BiH i Crvenog križa Grada Tuzla, prezentacije klubova RSD „Sloboda“ te edukativne igre partnera projekta Ekopak, kojim su na zabavan način ukazali na značaj savjesnog i odgovornog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša te mnogi drugi sportsko-edukativni sadržaji. Za zabavu i dobru atmosferu se pobrinuo reper Frankie.

Uz aktivan angažman u sportskim aktivnostima, učesnici su i ove godine, zahvaljujući partneru projekta Ekopaku, imali priliku da odvojeno odlože ambalažni otpad koji je nastao nakon konzumacije vode i ostalih napitaka koje je obezbijedila Coca‑Cola. Prikupljeni ambalažni otpad je po završetku programa predan na dalju obradu i reciklažu. Na ovaj način su učesnici „Pokreta za radost“ uz zdrav način života i sportski duh pokazali i odgovoran odnos prema okolišu, a Ekopak je promovisao značaj pravilnog odlaganja ambalažnog otpada i jačanje svijesti građana u ovom segmentu.

Događaj Pokret za radost – Fitnes danu Tuzli, pored partnera RSD „Sloboda“ i Grada Tuzle, podržali su Pedagoški zavod TK i Ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta TK, Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, udruženje studenata medicine Medicus, Ekopak, Dom zdravlja Tuzla – Poliklinika za sportsku medicinu, Društvo pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja TK, RTV7, Crveni krst/križ grada Tuzle, Vijeće učenika Srednje medicinske škole Tuzla, Agencija za antidoping kontrolu BiH,Newevent i FM Jam Records.