Coca‑Cola HBC B-H je, zahvaljujući rezultatima on-line istraživanja provedenog među posjetiocima Posao.ba, najpopularnijeg portala za zapošljavanje, i ove godine dobitnik priznanja Najpoželjniji poslodavac.

Birajući Coca-Colu HBC B-H d.o.o. Sarajevo među prvih deset najpoželjnijih poslodavaca, 8185 ispitanika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine joj je petu godinu zaredom dalo najviše ocjene za sigurnost, redovnu plaću te visinu plaće i beneficije. Ocjenjivali su također i reputaciju kompanije, mogućnost napredovanja, društvenu odgovornost i vodstvo u oblasti poslovanja. Ovogodišnje istraživanje je provedeno u periodu januar – mart 2012. godine. Nazivi kompanija nisu bili unaprijed ponuđeni te su ispitanici po vlastitom nahođenju izabrali kompanije za koje bi najviše voljeli raditi uzimajući u obzir gorepomenute kriterije.

Na svečanoj ceremoniji, kojoj je prisustvovalo 150 gostiju, predstavnika poslovne zajednice i kompanija, vlasti i međunarodnih organizacija te predstavnika medija, priznanje je u ime Coca-Cole HBC
B-H d.o.o. Sarajevo primila Ines Jozić, rukovoditeljica za razvoj i zapošljavanje zaposlenika Odjela ljudskih resursa kompanije

"Ovo priznanje je nagrada za postignute reuzltate u provedbi naše strategije koja se fokusira na našim vrijednostima, kontinuiranoj brizi o zaposlenima i aktivnostma na kreiranju radnog okruženja u kojem svaki zaposleni ima priliku da se usavršava, napreduje i ostvari svoj puni potencijal", istakla je Ines Jozić ovom prilikom.

Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo je po izboru posjetilaca portala među najpoželjnijim poslodavcima u Bosni i Hercegovini još od 2007. godine kada je Posao.ba i pokrenuo nagradni program Najpoželjniji poslodavac.