Film „Bubamara - Linije koje nas spajaju“ prikazan na 20. Sarajevo Film Festivalu

Tradicionalno partnerstvo Coca-Cole u Bosni i Hercegovini i Sarajevo Film Festivala ove godine je dodatno ojačano prikazivanjem kratkometražnog filma Bubamara – Linije koje nas spajaju. Festivalskoj publici film je predstavljen na Coca-Colinoj večeri festivala, 22. augusta, zajedno sa argentinskim filmom Divlje priče, reditelja Demiana Sziforna koji je prkazan u okviru Open Air programa jubilarnog izdanja festivala. 

Film Bubamara – linije koje nas spajaju je priča o uspjehu dječijeg nogometnog kluba Bubamara, a prati rad nogometnog trenera Predraga Pašića koji je mnogima pomogao u ostvarivanju prvih nogometnih koraka. Ova uzbudljiva i emotivna priča pokazuje kako nogomet povezuje najmlađe bez obzira na okolnosti u kojima odrastaju.

„Sarajevo Film Festivala je izrastao u jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u regiji i jako sam ponosan zbog toga a ove godine se desilo nešto nevjerovatno. Coca‑Cola, globalni brend, je odlučila je da snimi pet priča o fudbalu iz cijelog svijeta povodom Svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu. Kad su mi iz Coca-Cole saopštili da će priča o Bubamari biti jedna od tih samo pet odabranih priča i da će našu režirati Danis Tanović, nisam mogao da vjerujem. Presrećan sam što je priča o Bubamari, o meni i momcima, prikazana na ovaj način i ogromna je sreća što se prikazuje i na dvadesetom, jubilarnom Sarajevo Film Festivalu“, rekao je Predrag Pašić koji je inspirisao priču koju je Coca‑Cola ovjekovječila u okviru Coca-Colinih aktivnosti vezanih za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu i partnerstvo sa FIFA-om,

„Veoma smo ponosni na to što smo među prvima koji su prepoznali potencijal i značaj Sarajevo Film Festivala za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Ponosni smo i na proteklih 17 godina kontinuiranog partenerstva u kojim smo doprinosili njegovom razvoju i pomogli da izraste u najznačajniji filmski festival u regionu. Posebno nas raduje što ćemo ove godine sa festivalskom publikom podijeliti lijepu bosansko-hercegovačku filmsku priču“, istakla je Alma Šahbaz, rukovoditeljica komunikacija i odnosa sa zajednicom Coca-Cole HBC B-H Sarajevo.

U godini u kojoj je Sarajevo Film Festival obilježio svoj jubilej, Coca‑Cola obilježava 17 godina kontinuirane uspješne saradnje na promociji filma, filmske umjetnosti, Sarajeva i Bosne i Hercegovine.