Nakon Sarajeva i Banje Luke, trodnevne radionice za mlade u gradu na Neretvi

Mostar, 17.4.2018. - Realizacija programa Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini, nakon Sarajeva i Banje Luke, nastavljena je u Mostaru gdje je više od 50 mladih iz Hercegovačko-neretvanskog kantona dobilo priliku učestvovati u ovom jedinstvenom programu. Program Coca-Colina podrška mladima u BiH, koji osmišljava i sprovodi Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo, u potpunosti je besplatan, a ove godine će 500 mladih ljudi u 10 bosanskohercegovačkih gradova dobiti priliku za stjecanje životnih i poslovnih vještina.

Polaznicima je u ime Coca-Cole HBC B-H Sarajevo dobrodošlicu poželio Moamer Hebibović, rukovodilac prodaje Coca-Cole HBC B-H za prodajnu regiju Mostar. Pozdravio je njihova nastojanja da rade na sebi i usavršavaju svoje kompetencije te izjavio: “Izuzetno me raduje vaša motiviranost i želja da napredujete. Dokaz da ozbiljno pristupate izgradnji svojih ličnosti i karijera je upravo vaš interes za ovaj program. Želimo, doslovno, da zgrabite i u potpunosti iskoristite ovu priliku da na jednom mjestu steknete ovako sveobuhvatna znanja koja će vas sutra istaknuti pred budućim poslodavcima. Mi u Coca-Coli želimo vam pomoći i na najbolji mogući način pripremiti na svijet u koji ulazite da biste sebi stvorili najbolju moguću priliku za zaposlenje, a potom i dalji razvoj karijere”.

Također, Hebibović je, prilikom obraćanja polaznicima, najavio radionice o ličnom razvoju, samoprocjeni, komunikaciji, organizaciji vremena, prodajnim vještinama, pregovaranju, upravljanju i realizaciji projekata, strateškom i poslovnom planiranju i finansijskoj pismenosti. Trodnevnu edukaciju vode certificirani treneri koji omogućuju polaznicima da razvijaju kompetencije i unapređuju postojeća znanja. U ulozi mentora su uposlenici Coca-Cole HBC B-H Sarajevo koji polaznicima prenose dobre primjere Coca-Coline prakse poslovanja i vještine koje se stječu praktičnim radom.  

Program Coca-Colina podrška mladima u BiH namijenjen je mladim ljudima starosne dobi od 18 do 30 godina koji su završili školovanje i nisu zaposleni. Pod motom ”Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje” više od 100 polaznika iz sarajevske i banjalučke regije je već uspješno završilo program trodnevne obuke, a u narednom periodu program Coca-Colina podrška mladima će se realizirati u još sedam gradova širom BiH.

Polaznici će imati priliku da putem predavanja i interaktivnih radionica steknu i usavrše lične i poslovne vještine koje će ih učiniti konkurentnijim na tržištu rada.
Strateška opredjeljenost Coca-Cole ka jačanju mladih rezultirala je prošle godine pokretanjem projekta Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini, čiji je cilj doprinijeti rješavanju jednog od najznačajnijih pitanja bosanskohercegovačkog društva. Prošle godine je program pohađalo 200 mladih.

Program se realizira uz pokroviteljstvo i podršku Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Banjoj Luci, Grada Banje Luke, Grada Tuzle, Grada Mostara, AmChama – Američke privredne komore u Bosni i Hercegovini, te partnerskih organizacija: Vijeća mladih FBiH, Vijeća mladih Mostar, AIESEC-a u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, preduzetničkog i edukativnog centra Networks, Socijalno-edukativnog centra (SEC), Centra za kulturu Mostar, Munje – Inkubatora društvenih inovacija, Hocu.ba, CERK-a, Omladinskog resursnog centra Tuzla, BEST-a Mostar, UG Multi, Organizacije “Osmijeh za osmijeh”, Omladinskog kluba “Pod istim suncem Jablanica”, Životnog ateljea, Unije studenata iz Bihaća, Pronija i agencije PRIME Communications.

Više informacija o načinu prijave za radionice u ostalim gradovima može se pronaći na internetskoj stranici www.coca-colinapodrskamladima.ba.