Na svečanom dijelu Skupštine Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine održane u Sarajevu, Coca-Coli u Bosni i Hercegovini dodijeljena je zahvalnica za iskazanu solidarnost i doprinos akciji ublažavanja posljedica prošlogodišnjih poplava u Bosni i Hercegovini. Priznanje je, u ime Društva Crvenog križa BiH, uručio Rajko Lazić, predsjednik Predsjedništva Društva.

Coca‑Cola u Bosni i Hercegovini je još jednom prepoznata kao kompanija koja brine o zajednici. Ponosni smo i na svoje zaposlenike, koji su bili među prvima koji su pomagali stanovništvu u ugroženim područjima. Naše trajno opredjeljenje je da kontinuirano doprinosimo kvalitetu života zajednice u kojoj poslujemo. Vjerujemo da je podrška akciji saniranja posljedica prošlogodišnjih poplava najbolji način da pomognemo svojoj zajednici i potvrdimo ovo opredjeljenje”, izjavio je Adnan Topić, komercijalni direktor Coca-Cole HBC B-H d.o.o. Sarajevo.

Za pomoć poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini, The Coca‑Cola Foundation iz Atlante uplatila je 500.000 dolara, a Coca-Colin sistem u Bosni i Hercegovini osigurao je dodatnih 55.000 eura. Ova sredstva se koriste za obnovu sistema primarne zdravstvene zaštite ugroženog stanovništva te za obnovu objekata obrazovnih ustanova u poplavljenim područjima. Coca-Colini zaposlenici u Bosni i Hercegovini su u osam volonterskih akcija pomoći poplavljenim područjima proveli više od 1.000 sati, a stanovništvu u najugroženijim područjima donirano je 95.000 litara vode.

Izražavajući zahvalnost za podršku, predsjednik Predsjedništva Društva Crvenog križa BiH Rajko Lazić naglasio je: “Ovo priznanje je znak zahvalnosti kojim Coca-Coli u Bosni i Hercegovini i njenim zaposlenicima želimo pokazati koliko cijenimo njihovu pomoć i to što na njih uvijek možemo računati.”