Priznanje se dodjeljuje kompanijama i pojedincima koji su svojim poslovanjem, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva, održivog razvoja i investicijske klime u regiji.

U okviru desete međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum 2019 (SBF) Coca-Coli HBC B-H Sarajevo dodijeljena je prestižna regionalna nagrada Sarajevo Business Bridge Awards 2019 u kategoriji „Društveni utjecaj“ (Social impact Award), kao jednoj od kompanija koje su radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva i investicijske klime u regiji čime je prepoznat naš trud u unapređenju društveno odgovornog poslovanja.

Sarajevo Business Forum (SBF) se uspješno održava od 2010. godine, i povezuje međunarodne institucionalne i privatne investitore i kompanije sa poslovnim ljudima i vlasnicima projekata iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

SBF predstavlja platformu za umrežavanje i istraživanje poslovnih i investicijskih prilika u Jugoistočnoj Evropi, sa jedinstvenim ciljem ekonomskog razvoja regije. Ove godine SBF je predstavio projekte i poslovne mogućnosti iz oblasti nekretnina, turizma, IT-a, digitalne ekonomije, obrazovanja, sporta, kulture, poljoprivrede, energetike, finansija, infrastrukture, građevinarstva, usluga, metalne, drvne i drugih industrija.