Coca‑Cola HBC B-H uvodi na bosanskohercegovačko tržište Coca-Colu Zero, međunarodno poznato piće originalnog Coca‑Cola okusa s nula šećera.

The Coca‑Cola Company je 2006. godine predstavila Coca-Colu Zero, čime je postala jedan od najuspješnijih novih proizvoda u istoriji kompanije.

Sa svojom karaktrerističnom crnom etiketom, Coca‑Cola Zero je izbor potrošača koji ne pristaju na kompromise i žele pravi okus Coca-Cole bez šećera.

''Coca‑Cola Zero namijenjena je svima onima koji uživaju u punom i bogatom okusu Coca-Cole, i kojima će nova varijanta njihovog omiljenog pića omogućiti željeni
izbor."– istakla je Lejla Zorlak, voditeljica marketinga The Coca‑Cola Company za Bosnu i Hercegovinu. ''Uvjereni smo da će ubrzo osvojiti i naše potrošače koji znaju uživati u dobrim stvarima.''

''Trudimo se da novi proizvod u što kraćem roku učinimo dostupnim našim potrošačima na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine'', dodao je Adnan Topić, direktor prodaje Coca-Cole HBC B-H. ''Coca‑Cola Zero je postigla odlične rezultate u svim zemljama na čija tržišta je uvedena, pa su i na našem tržištu očekivnja velika''.

Lejla Zorlak je naglasila da je uvođenje Coca-Cole Zero na bh. tržište jedan od najvećih događaja kompanije u BiH. ''Coca‑Cola Zero je u svakoj zemlji pronašla svoje potrošače što se je pozitivno odrazilo na sve indikatore poslovanja, a procjenjujemo da će biti vodeća robna marka u light segmentu gaziranih pića bez šećera te doprinijeti njegovom rastu već u ovoj godini'', zaključila je Lejla Zorlak.

U Bosni i Hercegovini, Coca‑Cola Zero će biti dostupna u PET bocama od 0,5 L, 1 L i 2 L, te u staklenim bočicama od 0,25 L. Promociju ovog novog pića obilježit će i reklamna kampanja u brojnim domaćim medijima.