Coca‑Cola u Bosni i Hercegovini i Sarajevo Film Festival nastavljaju dugogodišnju uspješnu saradnju potpisivanjem trogodišnjeg sporazuma o partnerstvu. Sporazum su potpisali direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra i generalni direktor kompanije Coca‑Cola HBC B-H Mircea Draja.

Coca‑Cola HBC B-H, članica Coca‑Cola Hellenic grupe koja posluje u 28 zemalja, prepoznata je kao kompanije koja društvenu odgovornost primjenjuje u svim segmentima svog poslovanja. Doprinos održivosti zajednica u kojima posluje pruža kroz uspostavu partnerskih odnosa na najznačajnijim projektima za zajednicu.

„Coca‑Cola u BiH je već dvanaest godina jedan od najvažnijih partnera Sarajevo Film Festivala, sve ovo vrijeme dajući aktivan doprinos njegovom razvoju. Od samog početka Festivala Coca‑Cola u BiH je prepoznala važnost Sarajevo Film Festivala ne samo kao promotora Sarajeva i Bosne i Hercegovine, već i kao partnera koji doprinosi kulturnom i ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine“, istakao je Mirsad Purivatra, direktor Festivala.

„Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je Coca‑Cola u BiH bila među prvima koja je prepoznala potencijal Sarajevo Film Festivala. Sarajevo Film Festival vidimo kao efikasan medij koji povezuje kreativne mlade ljude ove zemlje sa svjetskom filmskom scenom, te im time omogućava da postanu dio te scene i da značajno doprinesu njenom razvoju“, naglasio je generalni direktor Mircea Draja.

Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival i jedan od najvažnijih kulturnih događaja u regiji. Posebno se fokusira na na kinematografiju jugoistočne Evrope i regionalni film kroz takmičarske programe za igrani, kratki i dokumentarni film, te na obrazovnu platformu za mlade filmske te prisustvo predstavnika međunarodne filmske industrije, filmskih autora i predstavnika medija, a prati ga više od 100.000 posjetilaca. Sve to ovaj festival, po mišljenju filmskih profesionalaca i šire publike, čini vodećim filmskim festivalom u regiji.

Nastavak ovog partnerstva predstavlja važan segment u afirmaciji filmske umjetnosti i promociji Sarajeva i Bosne i Hercegovine kao značajne destinacije na svjetskoj kulturnoj i filmskoj mapi.