Coca‑Cola Hellenic osvojila je prestižnu međunarodnu nagradu za najsigurniji vozni park godine u kategoriji International Fleet Safety of the Year, a u preostele dvije kategorije je osvojila drugo i treće mjesto. Našoj kompaniji, koja raspolaže sa 20 000 vozila u 28 zemalja u kojima posluje, priznanje je uručeno u četvrtak 18. decembra, na svečanoj večeri Fleet Europe Awards 2010 upriličenoj u zgradi Briselske berze.

U kategoriji upravljanja voznim parkom (International Fleet Manager of the Year) Coca‑Cola Hellenic osvojila je drugo, a u kategoriji zaštite okoliša, tj. eko voznog parka godine (International Green Fleet of the Year), treće mjesto. Ovo je prvi put u historiji dodjele ovih nagrada da je jedna kompanija nagrađena u tri kategorije.

Međunarodnu nagradu za sigurnost voznog parka Coca‑Cola Hellenic je dobila za uspješnu provedbu projekta sigurnosti voznog parka, u sklopu kojeg se koristila vlastitim alatima i programima za poboljšanje sigurnosti vozača. Ove godine je Coca‑Cola Hellenic uvela program koji garantuje veću sigurnost vozača i u kojem je korišteno rješenje kompanije Mobileye® za sigurnost voznog parka. Otkako je uveden ovaj program nije zabilježena nijedna saobraćajna nezgoda, radni učinak vozača se značajno povećao, a smanjena je i potrošnja goriva.

Drugo mjesto u kategoriji upravljanja voznim parkom Coca‑Cola Hellenic je osvojila za uspješan razvoj i primjenu strategije upravljanja voznim parkom na međunarodnom nivou, te provedbom učinkovite politke na tom polju. Coca‑Cola Hellenic je organizaciju svog međunarodnog voznog parka počela razvijati 2007. godine. Zahvaljujući izvrsnoj saradnji svih 28 zemalja u kojima Coca‑Cola Hellenic posluje, centralnog odjela za nabavku i stručnim kadrovima, Coca‑Cola Hellenic je bilježila stalan napredak i vidljive rezultate u pogledu korištenja usluga dobavljača, optimizacije voznog parka i osiguranja potrebnih sredstava.

Coca‑Cola Hellenic osvojila je treće mjesto u kategoriji zaštite okoliša za svoj program Sigurna i eko-vožnja. U 2009. godini Coca‑Cola Hellenic je smanjila potrošnju goriva za 6.3%, a u prvoj polovini 2010. godine i za dodatnih 1.5%, što je ravno smanjenju emisije CO2 od 7,600 tona.

Nagrade je preuzeo Janos Kis, direktor voznog parka Coca‑Cola Hellenic, koji je tom prilikom izjavio: „Coca‑Cola Hellenic je ostvarila sjajan rezultat. Ove nagrade su veliko priznanje za naporan rad sivma koji su doprinijeli ostvarenju ovih rezultata. Priznanje je tim veće jer smo jedina kompanija koja je nagrađena u tri kategorije. Velika nam je čast primiti priznanje ovako prestižne organizacije i ovo nam je veoma važno postignuće. Ipak, nećemo odmarati na lovorikama – u godini koja je pred nastojaćemo biti još bolji“.