Coca‑Cola Hellenic Bottling Company S.A. (Coca‑Cola Hellenic, grupacija) najavila je da je Upravni odbor kompanije imenovao Dimitrisa Loisa na funkciju generalnog direktora kompanije i da ova odluka stupa na snagu 4. jula 2011. godine. Gospodin Lois će naslijediti Dorosa Constantinoua koji je ranije najavio odlazak u penziju.

George David, predsjednik Uprave Coca‑Cola Hellenic, istakao je: „U ime svih članova Upravnog odbora, htio bih se zahvaliti Dorosu na izvrsnom vođenju kompanije i izuzetnom doprinosu koji je dao kako bi Coca‑Cola Hellenic postala ono što jeste danas. Istovremeno, izuzetno mi je drago poželjeti dobrodošlicu Dimitrisu na funkciju generalnog direktora. Dimitrisove vještine rukovođenja i reference čine ga posebno kvalificiranim za vođenje kompanije Coca‑Cola Hellenic u dalje uspjehe.“

Gospodin Lois je u Coca-Colu Hellenic došao u martu 2007. godine kada je i imenovan regionalnim direktorom odgovornim za nekoliko ključnih tržišta Coca-Cole Hellenic, kao što su Bugarska, Kipar, Grčka, Moldavija, Nigerija i Rumunija. U julu 2009. godine imenovan je na funkciju glavnog operativnoga direktora (COO) za sve zemlje grupacije Coca‑Cola Hellenic koji je nadređen svim regionalnim direktorima u grupaciji. S te funkcije nadzirao je mnoga važna postignuća uključujući rast tržišnih udjela, unapređenje obrtnog kapitala, smanjenje troškova i uspješno uvođenje platforme SAP WAVE 2.

Prije dolaska u kompaniju Coca‑Cola Hellenic, gospodin Lois je deset godina bio na različitim visokim funkcijama u kompaniji Frigoglass S.A. te je 2003. godine postao njen glavni direktor. Pod njegovim je vodstvom Frigoglass postao vodeća svjetska kompanija za proizvodnju rashladnih uređaja, ponajprije namijenjenih proizvodnji pića. Frigoglass je proširio svoju bazu klijenata, konsolidirao snage i danas je prisutan u 16 zemalja širom svijeta.

Dimitris Lois grčki je državljanin, a diplomu hemijskog inžinjera stekao je u na Illinois Institute of Technology i Northeastern University.