Upravni odbor kompanije Coca‑Cola Hellenic Bottling Company S.A. (grupa Coca‑Cola Hellenic) imenovao je Dimitrisa Loisa za nasljednika Dorosa Constantinoua koji će se u toku ove godine odlaskom u mirovinu povući s mjesta generalnog direktora grupe Coca‑Cola Hellenic.

Doros Constantinou, generalni direktor grupe Coca‑Cola Hellenic, izjavio je: „Biti na čelu grupe Coca‑Cola Hellenic za mene je bila velika čast i zahvalan sam Upravnom odboru na ukazanom povjerenju. U proteklih osam godina postigli smo mnogo, a vjerujem i da Coca‑Cola Hellenic ima snažno vodstvo i odgovarajuću strategiju za budući održivi razvoj. Dok ulazim u sljedeću fazu života, drago mi je vidjeti da postoji jasan plan o tome ko će me naslijediti. Uvjeren sam da je Dimitris spreman preuzeti odgovornosti i da će, svojim dokazanim umijećem vođenja, odličnim poznavanjem poslovnih procesa i odlučnošću da se na operativnom nivou postigne izvrsnost, voditi Coca-Colu Hellenic prema novim uspjesima. U sljedećih nekoliko mjeseci nastavit ću raditi s Dimitrisom i najvišim rukovodstvom grupe Coca‑Cola Hellenic kako bismo osigurali preuzimanje dužnosti bez ikakvih zastoja u poslovanju.“

George David, predsjednik Upravnog odbora Coca-Cole Hellenic, izjavio je: „U ime svih članova Upravnog odbora želio bih zahvaliti Dorosu na izvrsnom vođenju kompanije i velikom doprinosu koji je dao kako bi Coca‑Cola Hellenic postala ono što je danas. Najvažnije od svega je činjenica da je izgradio vrlo snažan tim koji će nas voditi prema još većim uspjesima. Veoma smo sretni što među našim sjajnim zaposlenicima u osobi poput Dimitrisa možemo pronaći Dorosovog nasljednika. Dimitris je dokazao da ima viziju, iskustvo i odlučnost da povede Coca-Colu Hellenic u blistavu budućnost.“

Dimitris Lois stigao je u Coca-Colu Hellenic u martu 2007. godine. U junu iste godine imenovan je na poziciju regionalnog direktora, a njegova odgovornost je obuhvatala nekoliko ključnih tržišta Coca-Cole Hellenic, uključujući Bugarsku, Kipar, Grčku, Moldaviju, Nigeriju i Rumuniju. U julu 2009. godine imenovan je na poziciju glavnog operativnog direktora (COO) za sve zemlje grupe Coca‑Cola Hellenic i bio je nadređen svim regionalnim direktorima u grupi. Sa ove pozicije je nadzirao mnoga važna dostignuća uključujući rast tržišnih udjela, unapređenje radnog kapitala, smanjenje troškova i uspješno uvođenje projekta SAP WAVE 2.

Prije dolaska u Coca-Colu Hellenic Dimitris Lois je deset godina bio zaposlenik kompanije Frigoglass S.A. u kojoj je obavljao razne dužnosti na nivou višeg menadžmenta a 2003. godine je postao njen generalni direktor. Pod njegovim vodstvom Frigoglass je postao vodeća svjetska kompanija za proizvodnju rashladnih uređaja, najvećim dijelom namijenjenih proizvodnji pića. Frigoglass je proširio svoju bazu klijenata, konsolidirao snage i danas je prisutan u 16 zemalja širom svijeta. Dimitris Lois je grčki državljanin, a diplomu inženjera hemije stekao je u SAD-u na univerzitetima Illinois Institute of Technology i Northeastern University.