Zug, Švicarska i Dunstable, Bedfordshire, Engleska, 18. juli 2019. – Coca‑Cola HBC, jedna od najvećih Coca-Colinih punionica na svijetu, planira sljedeće godine uvesti Costa Coffee na najmanje 10 od 28 tržišta, uključujući Bugarsku, Grčku, Mađarsku, Poljsku, Rumuniju, Rusiju i Švicarsku. Tako ćemo usmjeriti pažnju na širok raspon potreba potrošača i kupaca na više prodajnih kanala i događaja, u skladu s vizijom kompanije Coca-Cole HBC da postane partner kupcima i potrošačima dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici.

„To je fantastična vijest koja će stvoriti pravu vrijednost za naše kupce i za nas”, rekao je Zoran Bogdanović, generalni izvršni direktor Coca-Cole HBC. „Uvrštavanje jake robne marke kao što je Costa Coffee u našu ponudu osigurat će nam da zadovoljimo potrebe svojih potrošača u raznovrsnijim prilikama, da se još više povežemo sa svojim kupcima u svim prodajnim kanalima i ojačamo svoju sposobnost da usmjerimo pažnju na svaki trenutak pijenja u toku dana. Naša dobro uspostavljena infrastruktura, procesi i sposobnosti oko kafe daju nam sve što je potrebno da punom snagom i s entuzijazmom iskoristimo ovu uzbudljivu priliku.”

Kafa je jedan od najunosnijih i najbrže rastućih izvora prihoda i profita u području komercijalnih pića. Riječ je o kategoriji od više milijardi dolara na 28 tržišta Coca-Cole HBC i predviđa se rast od 4% godišnje.

The Coca‑Cola Company u januaru 2019. kupila je Costa Coffee i ubrzala poslovanje fokusirajući se na širenje prodaje u automatima i prodaje gotovih napitaka. Costa Coffee vodeća je kompanija za prodaju napitaka od kafe u Velikoj Britaniji, izrazito prisutna u Evropi, azijsko-pacifičkoj regiji, Bliskom istoku i Africi.

„Drago nam je što sarađujemo s Coca-Colom HBC kako bismo svoju odličnu kafu donijeli većem broju potrošača”, rekla je Jennifer Mann, predsjednica kompanije Global Ventures, za The Coca‑Cola Company. „Ovaj novi sporazum još je jedan primjer kako Costa Coffee pomaže Coca-Coli da postane kompanija koja nudi napitke za svaku priliku.”

Kontakt

Odjel za komunikacije i odnose s javnošću
Coca‑Cola HBC B-H d. o. o. Sarajevo
E. odnosisjavnoscu@cchellenic.com