Četvrtu godinu zaredom, Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo osvojila je priznanje ‘Najpoželjniji poslodavac’ u online izboru prilikom kojeg su učesnici mogli glasati za kompanije u kojima bi voljeli raditi.

Izbor se od 2008. godine provodi u organizaciji Posao.ba, popularnog bosanskohercegovačkog portala za zapošljavanje. Posjetioci portala su trebali navesti kompanije za koje smatraju da bi bile dobri poslodavci kao i svoje razloge za takav odabir.

Birajući kompaniju Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo među deset najboljih, 6669 ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine joj je time dalo najviše ocjene za sigurnost posla, redovne plate, visinu primanja i beneficije. Također su ocjenjivali firmu i na osnovu mogućnosti unapređenja, reputacije, podrške zaposlenima, korporativne društvene odgovornosti i vodstva u sektoru u kojem posluje.

Nagradu za 'Najpoželjnijeg poslodavca’ u ime kompanije preuzeo je Igor Zovko, stručnjak za selekciju i razvoj zaposlenih, na ceremoniji kojoj je prisustvovalo 150 gostiju i predstavnika vlasti, poslovnih i međunarodnih organizacija.

Prema podacima portala Posao.ba, 66% ispitanika je navelo kako ne rade u kompaniji za koju su glasali, 24% ih je nezaposleno, a 10% ispitanika radi za kompaniju koju smatraju idealnim poslodavcem.