Danas je generalni direktor Coca‑Cola HBC B-H, Mircea Draja ugostio ambasadora SAD-a Charlesa Englisha prilikom njegove posjete punionici Hadžići, koja se podudarila sa trinaestogodišnjicom poslijeratnog poslovanja kompanije u Bosni i Hercegovini.

“Izgradnja punionice, zvanično otvorene 2000. godine, i jedne od najvećih stranih investicija u posljednjih deset godina, bila je znak vjere u budućnost razvoja privrede u Bosni i Hercegovini, ali i znak opredijeljenosti na dugoročnu posvećenost da našim kupcima pružimo proizvode i usluge vrhunskog kvaliteta”, istakao je direktor Draja.

Tokom obilaska punionice i razgovora o trenutnom poslovnom okruženju, ambasador English i direktor Draja razgovarali su o prednostima koje privrednici preko poslovnih udruženja mogu ostvariti bližom saradnjom sa organima vlasti u BiH, i kako se usklađivanjem i pojednostavljivanjem poslovnih propisa može olakšati poslovanje, stvoriti povoljnije poslovno okruženje i mogu privući strane investicije.

“Zato je neophodno poduzeti reforme koje će pomoći da se Bosna i Hercegovina što prije, na produktivan i profitabilan način, uključi u svjetske ekonomske tokove. Čak i u postojećem sistemu, Bosna i Hercegovina nagrađuje odlučne i strpljive investitore, a Coca‑Cola HBC B-H je najbolji primjer za to. Pored ovoga, Coca‑Cola HBC B-H je i primjer uzorne društveno odgovorne kompanije.”, dodao je ambasador English.

Danas je Coca‑Cola HBC B-H vodeći proizvođač bezalkoholnih napitaka u zemlji. Dio je grupe Hellenic, drugog po veličini sistema punionica proizvoda The Coca‑Cola Company u svijetu, a svoj uspjeh gradi na razvoju partnerskih odnosa sa kupcima i doprinosu zajednici.

“Aktivno učestvujemo u privrednom, društvenom i kulturnom životu zemlje. Saradnjom sa našim partnerima, malim i srednjim preduzećima, pomažemo im u primjeni standarda i poslovnih praksi koje mi primjenjujemo, doprinosimo razvoju njihovog poslovanja na domaćem i inostranom tržištu, te otvaranju novih radnih mjesta.”, naglasio je generalni direktor Draja.