Jednogodišnji pripravnički program otvara mogućnost za ulazak u poseban program za razvoj talenata i ubrzan razvoj karijera. Od kandidata se očekuje spremnost na učenje, ali i mobilnost, odnosno spremnost za rad i na drugim tržištima.

Kompanija Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo, članica Coca‑Cola Hellenic grupe, pokrenula je novi pripravnički program Uči, zalaži se, iskaži se! otvarajući mladim, fakultetski obrazovanim osobama priliku za zapošljavanje u području marketinga, finansija, prodaje, upravljanja sistemom proizvodnje i snabdijevanja te u području ljudskih potencijala. 

„Cilj našeg jednogodišnjeg pripravničkog programa jeste privlačenje i razvoj mladih talenata koji će postati dio našeg uspješnog tima. Otvaramo mladim ljudima priliku za učenje i rad u jednoj od najdinamičnijih kompanija. Na ovaj način želimo doprinijeti većoj zaposlenosti mladih ljudi te im skrenuti pažnju na značaj stalnog usvajanja novih znanja jer učenje nipošto ne prestaje izlaskom s fakulteta. Također ih želimo upozoriti na važnost mobilnosti za izgradnju uspješne karijere. Nedostatak mobilnosti radne snage jedan je od problema koji ograničava mogućnosti razvoja bosanskohercegovačke privrede”, izjavila je generalna direktorica Maria Anargyrou-Nikolić.    

Konkurs za ulazak u Coca-Colin pripravnički program otvoren je do 14. decembra 2015, a izabrani kandidati dobit će jednogodišnje pripravničke ugovore, nakon kojih im se otvara mogućnost za ulazak u program za razvoj talenata i ubrzani razvoj karijere kompanije. Pripravnici će zadatke obavljati unutar timova zaduženih za poslovanje u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji. Više informacija o pripravničkom programu i procesu prijave dostupno je na službenoj internetskoj stranici programa http://www.learncareexcel.net/. 

„Ulaganje u zaposlenike dio je društveno odgovorne politike koju Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo sistemski provodi. Ponosni smo na činjenicu da smo mnogim svojim zaposlenicima otvorili priliku za razvoj karijere i napredovanje do visokih položaja i na drugim tržištima te na regionalnom nivou. Naš rukovodilac razvoja vještina za komercijalne poslove karijeru je počeo upravo kao pripravnik u finansijama, a mnoge naše bivše kolege danas su na visokim položajima izvan našeg sistema. Ponosni smo što su svoj razvoj započeli upravo u Coca-Coli. Zato sam uvjerena da ćemo jednako uspješno razvijati i karijere mladih kolega koji će nam se pridružiti kao pripravnici”, izjavila je Kiriaki Kritidi, direktorica Odjela za ljudske potencijale.

Coca‑Cola HBC B-H Sarajevo jedan je od najpoželjnijih poslodavaca na bosanskohercegovačkom tržištu i dobitnik je niza priznanja za uspješno upravljanje ljudskim potencijalima. Između ostalog, kompanija je dobitnik certifikata Poslodavac partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima.