Na zvaničnoj ceremoniji dodjele nagrada u Domu Armije u Sarajevu, Coca-Coli HBC B-H je šesti je put zaredom dodijeljeno priznanje "Najpoželjniji poslodavac"

Prema rezultatima istraživanja Development studija, provedenog na osnovu glasova posjetilaca portala za zapošljavanje Posao.ba, Coca‑Cola HBC B-H se našla u samom vrhu liste najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini osvojivši drugo mjesto.

Ova nagrada je priznanje Coca-Coli HBC B-H kao sigurnom i prosperitetnom poslodavcu, koji svojim zaposlenim osigurava dobre uslove za rad, usavršavanje i napredovanje. Ovo je ujedno i priznanje za uspješno provođenje strategije upravljanja ljudskim potencijalima. Priznanje je u ime kompanije primila Maša Kapetina, stručna saradnica za poslovnu podršku u Odjelu ljudskih potencijala.

Ukupno 12.590 ispitanika iz cijele Bosne i Hercegovine nominiralo je više od 280 kompanija, od kojih je, na osnovu najvećeg broja osvojenih glasova, odabrano top 10 kompanija. Istraživanje je pokazalo da su ispitanicima, kao i prethodnih godina, najvažniji faktori atraktivnosti kompanije sigurnost, redovna plaća te visina plaće i beneficije. Titula najpoželjnijeg poslodavca ove godine pripala je marketu dm.