Prema rezultatima istraživanja Development studija, na osnovu glasova posjetilaca portala za zapošljavanje Posao.ba, kompanija je sedmi put zaredom na vrhu liste najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini.

Coca-Coli HBC B-H d.o.o. Sarajevo  dodijeljeno je priznanje „Najpoželjniji poslodavac“. 

Više od 15.000 učesnika istraživanja iz cijele Bosne i Hercegovine nominovalo je preko 650 kompanija zaovo prestižno priznanje. Na osovu broja glasova, među nominovanim kompanijama je izabrano 10 poslodavaca, a Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo se pozicionirala četvrta na listi najpoželjnijih.

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac 2014.“ primila je Ines Jozić, rukovoditeljica Odjela za ljudske potencijale u Coca-Coli HBC B-H Sarajevo i rukovoditeljica za interni razvoj zaposlenika za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. 

 “Ova nagrada je priznanje Coca-Coli HBC B-H d.o.o. Sarajevo kao sigurnom i prosperitetnom poslodavcu koji pruža dobre uslove za rad, razvoj i napredak svojim zaposlenima. Ovo je također priznanje za uspješnu primjenu strategije upravljanja ljudskim potencijalima” naglasila je Ines Jozić primajući nagradu.

Projekat „Najpoželjniji poslodavac“ pokrenut je 2007. godine, kada je portal Posao.ba organizovao prvo istraživanje o kompanijama za koje bi korisnici portala željeli raditi. Poslije velikog interesovanja javnosti i pozitivnih reakcija kompanija, istraživanje je također pokrenuto iduće godine. Prvi put se organizira i svečana ceremonija dodjele priznanja koja je postala tradicionalni događaj u poslovnom svijetu. Tokom sedam godina, događaj je okupljao generalne direktore, rukovoditelje za ljudske potencijale, odnose sa javnošću i marketing te najpoznatije predstavnike političkog i privrednog života Bosne i Hercegovine. 

Za više informacija o  projektu „Najpoželjniji poslodavac“ posjetite: www.poslodavac.ba.