U Sarajevu je danas potpisan sporazum o saradnji kojim se nastavlja dugogodišnje partnerstvo u organizaciji sarajevskog polumaratona. Sporazum su potpisali generalni direktor kompanije Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo Mircea Draja, generalni direktor Intesa Sanpaolo Bank dd B-H Almir Krkalić i direktor NVO „Marathon“ Sarajevo Erol Mujanović.

Četvrti „Intesa Sanpaolo – Olimpija polumaraton“ će se održati u nedjelju, 19. septembra, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana bez automobila .Očekuje se da će u ovogodišnjoj utrci najatraktivnijim ulicama Sarajeva, dugoj 21.1 km, učestvovati rekordan broj učesnika- više od 400 iz 25 zemalja.

„Vrlo smo ponosni na činjenicu da od samog početka učestvujemo i sarađujemo na sportskom događaju koji svake godine okuplja sve veći broj učesnika, i kojim zajedno promoviramo aktivan našin života i značaj zaštite okoliša u Bosni i Hercegovini. Uspostavljanjem partnerskog odnosa sa NVO „Marathon“, Coca‑Cola HBC B-H pomaže u ostvarenju vizije „Sarajevo – grad maratona“, i na ovaj način doprinosi kvalitetu života u zajednici u kojoj djeluje,“ istakao je generalni direktor Mircea Draja.

Pored promocije aktivnog životnog stila i podizanja svijesti o značaju brige o okolišu, ovogodišnja trka ima i humanitarni karakter – prihodi od 4. polumaratona donirat će se Centru za kreativno odrastanje. Ovaj centar, sa svojim projektima i programima za dodjelu stipendija, ima za cilj poboljšanje života socijalno najugroženijih kategorija djece i omladine u Bosni i Hercegovini.
"Nadamo se da će i druge organizacije i kompanije slijediti naš primjer i primjer naših partnera. Obrazovanje djece u BiH treba podršku svih nas. Drago nam je da ćemo ove godine imati rekordan broj učesnika, što znači i da će naš doprinos Centru biti veći“, rekao je Erol Mujanović, direktor NVO Marathon.

Četvriti „Intesa Sanpaolo – Olimpija polumaraton“ će se održati pod pokroviteljstvom gradonačelnika Sarajeva i Gradske uprave i uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.