U završnici državnog natjecanja kompanija i organizacija opredjeljenih društveno odgovornom poslovanju Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo proglašena je društveno najodgovornijom kompanijom u 2010 godini.

Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, članica Coca‑Cola Hellenic grupe koja posluje u 28 zemalja, je ovo priznanje dobila za primjenu principa korporativne društvene odgovornosti u svakom segmentu svoga poslovanja. 

Natjecanje DOBRO'10 dio je kampanje koju vodi Fondacija Mozaik, agencija MaŠta i Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Svjetske banke,a cilj joj je promovirati korporativn društvenu odgovornost u Bosni i Hercegovini. Natjecanje se odvijalo u tri oblasti i dvije kategorije, te za glavnu nagradu. 

Ocjenjivački žiri, sastavljen od domaćih i međunarodnih stručnjaka - koji su činili predstavnici Ambasada Njemačke, Velike Britanije i Kraljevine Švedske u BiH, te Međunarodne finansijske korporacije u BiH, Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Balkanskog fonda za lokalne inicijative iz Srbije, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva iz Hrvatske i Fonda otvoreno društvo Bosne i Hercegovine - prepoznao je napore kompanije Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo na ovom polju i na završnici ovogodišnjeg natjecanja dodijelio joj ovu prestižnu nagradu. 

“Veoma nas ohrabruje činjenica da smo proglašeni pobjednicima u ovako jakoj konkurenciji. Održivost je osnova našeg poslovanja i jedan od elemenata naše misije je kontinuirano doprinositi održivosti zajednice u kojoj poslujemo. Ova nagrada je priznanje za sve naše napore i uspješnu primjenu strategije korporativne društvene odgovornosti, kao i za rezultate koje smo postigli njenom primjenom u svakom segmentu poslovanja“, istakla je Alma Šahbaz, direktorica Odjela za komunikacije i odnose sa javnošću kompanije Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo. "Nadamo se da će naši napori, kao i svih koji su učestvovali na ovogodišnjem DOBRO natjecanju, poslužiti kao inspiracija i podstrek za ostale kompanije širom Bosne i Hercegovine da društvenu odgovornost integriraju u svoje poslovanje i rad“. 

Ukupno 154 kompanije su u formi upitnika dostavile informacije o svojim aktivnostima za natjecanje DOBRO'10. Među ostalim učesnicima našla su se tri telekom operatera i 19 banaka. U natjecanju za glavnu nagradu su učestvovali i pobjednici u kategorijama: Intesa Sanpaolo Banka, BH Telecom, Heidelberg Cement B-H, NLB Banka i ASA Prevent. 

Kao društveno odgovorno preduzeće 2010. godine u Bosni i Hercegovini, Coca‑Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo ima pravo koristiti zvaničnu oznaku kvaliteta korporativne društvene odgovornosti (CSR) u periodu od jedne godine.