Coca‑Cola slavi 125. godišnjicu zahvaljujući ljudima širom svijeta i s radošću se okreće budućnosti

Coca‑Cola 8. maja obilježava 125 godina od kako dijeli radost, od 1886. godine kada se prvi put pojavila u Atlanti, te se ovom prilikom želi zahvaliti svima onima koji su joj omogućili da osvježava svijet sve ovo vrijeme. Želja je kompanije poslati ovu poruku putem brojnih jedinstvenih kulturnih događanja te ekskluzivnih partnerstva tokom cijele ove godine i u svim dijelovima svijeta.

Centralna proslava 125. rođendana Coca-Cole održat će se 7. maja u njenom rodnom gradu Atlanti. Posebno iznenađenje za sve ljubitelje muzike bit će slavljenički koncert u Atlanti koji će okupiti muzičare iz cijeloga svijeta (Somalije, Novog Zelanda, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država) te popularne zvijezde Kelly Clarkson, K'naana, Natashu Bedingfield te Ne-Yoa. Na ovom će koncertu moći uživati ljudi širom svijeta jer će se prenositi uživo na internet stranici www.Coca‑Cola.com/125 te preko vijesti i najava na društvenim mrežama kao što su YouTube, Facebook i Twitter.

“Ne bismo mogli proslaviti ovu godišnjicu da nije bilo onih koji istinski vole naše robne marke. Svako, baš svako ko je u proteklih 125 godina uživao u našim napicima omogućio nam je da osvježavamo svijet“, izjavio je Muhtar Kent, glavni izvršni direktor The Coca‑Cola Company te dodao: „“Tokom cijele godine slavimo godišnjicu izražavajući veliku zahvalnost našim zaposlenima, kupcima, partnerima i svima koji vole Coca-Colu.“

Proslava 125. rođendana kompanije u Bosni i Hercegovini, u kojoj se Coca‑Cola proizvodi već 36 godina, bit će obilježena nizom prigodnih aktivnosti.

Iako u slavljeničkome raspoloženju, Coca‑Cola predano prati viziju do 2020. godine koja uključuje plan udvostručenja dosad ostvarenih prihoda te još jači angažman u održivom poslovanju. U vezi s tim Muhtar Kent naglašava: “Coca‑Cola istovremeno ima i privilegiju i obavezu da bude odgovoran partner lokalnim zajednicama u kojima posluje i istinski je predana stvaranju bolje budućnosti“.

“Coca‑Cola je postigla mnogo u proteklih 125 godina. Međutim, ovi rezultati su tek početak“, dodaje.

Upravo su sva ta nastojanja, ujedinjena u Viziji 2020., vođena željom da se Coca‑Cola i dalje prepoznaje kao odgovoran partner u zajednici u kojoj posluje te kao kompanija predana održivom razvoju i zaštiti okoliša.