Više o našim obavezama

Cilj nam odgovorno postupati prema potrošačima te promovisati zdrav i aktivan način života.

The Coca‑Cola Company je 2013. godine javno preuzela četiri ključne obaveze, koje će čitav njen poslovni sistem, kojem pripada i Coca‑Cola HBC, nastojati ostvariti do 2020. godine.

Close up of a glass of iced tea

Na svim će tržištima u prodaji biti verzije s manje kalorija i bez kalorija.

Kako bismo potrošačima osigurali veći izbor proizvoda, u našoj ponudi su sve zastupljenije vrste s manje kalorija i bez kalorija. Već smo promijenili recepturu mnogih proizvoda, pa oni sada sadržavaju manje šećera i kalorija kao npr. Sprite, koji ima i do 30% manje kalorija.

 

sastav - etiketa

Na prednjoj strani ambalaže svih proizvoda bit će jasno prikazane prehrambene vrijednosti, uključujući kalorijsku vrijednost.

Jasan i jednostavan prikaz kalorijske vrijednosti proizvoda potrošačima će osigurati informisanost pri donošenju odluke o kupovini te lakše upravljanje unosom kalorija u organizam. Ključni podaci o prehrambenim vrijednostima istaknuti su na prednjoj strani svake boce i limenke. Etikete sa smjernicama za preporučeni dnevni unos (GDA) na pregledan način pružaju podatke o tome koliko kalorija, šećera, masti, zasićenih masti i soli proizvod sadržava.

delimo vrednosti

Pružanjem podrške projektima za promovisanje fizičke aktivnosti građane će se poticati na to da se više kreću.

U svih 28 država u kojima posluje, Coca‑Cola HBC pruža podršku projektima usmjerenim na sportske aktivnosti i fizičku kondiciju. Pritom sarađuje s javnim organizacijama, sportskim stručnjacima, nutricionistima i predstavnicima proizvođača pića. Želimo pomoći svim građanima, bez obzira na njihovu životnu dob, da dostignu svoj puni fizički potencijal.

Our commitments.jpg

Bit ćemo odgovorni u svojim marketinškim praksama i ni u kojoj državi svijeta nećemo se u oglasima obraćati djeci mlađoj od 12 godina.

Pretilost je problem svjetskih razmjera. Vodimo brigu o tome da u svojim marketinškim i prodajnim aktivnostima pokažemo odgovornost prema budućnosti građana. To znači da nećemo kupovati oglasni prostor i objavljivati oglase direktno usmjerene prema publici koju u omjeru većem od 35% čine djeca.

Ta politika prije svega se odnosi na televiziju, radio i štampu, ali također i na internet i mobilno oglašavanje. Također se žestoko protivimo direktnim komercijalnim aktivnostima u osnovnim školama.